Digitalisaatio järjestöissä

10.7.2012 05:57

Ylä-Satakunnan ympäristöyhdistys

Esittelemme ajoittain blogissamme Yhdistysavaimen ja Sporttisaitin käyttäjiä ja toivomme, että nämä käyttäjäkertomukset antavat uusia ideoita ja näkökulmia muillekin. Nyt vuorossa on Ylä-Satakunnan ympäristöyhdistys, joka käyttää Yhdistysavain Start -versiota.

Ylä-Satakunnan ympäristöyhdistys, eli tuttavallisemmin YSY, kuuluu Suomen luonnonsuojeluliittoon ja se toimii Parkanon, Kihniön ja Karvian alueella. Yhdistyksen tavoitteena on terveellisen, turvallisen ja viihtyisän elinympäristön vaaliminen sekä ihmisen luontosuhteen ylläpitäminen. Yhdistys haluaa vaikuttaa ympäristön monimuotoisuuden säilymiseen erilaisin keinoin, esimerkiksi juuri nyt käynnissä olevalla Huomiota humusvesiin –hankkeella. Iloa ja elämyksiä ammennetaan luonnosta esimerkiksi yhteisillä retkillä.

YSY lähti käyttämään Yhdistysavainta, sillä se halusi näkyä verkossa ajanmukaisilla, omannäköisillä ja helppokäyttöisillä sivuilla. Yhdistyksessä haluttiin vapauttaa enemmän aikaa sisällöntuotantoon, eikä painia verkkomaailman teknisen puolen kanssa. Erityistä iloa on ollut siitä, että sivujen päivittämisen ja kaikenlaisen sisällön luomisen ollessa nopeaa ja vaivatonta, ylläpitovastuun on voinut jakaa monelle henkilölle.

Yhdistysavaimen eri ominaisuudet ovat olleet käytössä laajalla skaalalla. YSY on hyödyntänyt Ryhmäpostia jäsentiedottamisessa ja lomakkeita tilaisuuksiin ilmoittautumisessa. Helposti päivitettävällä Uutispalstalla sivustolle on saatu aina tervetullutta tuoreutta ja ajankohtaisuutta ja Kuvagalleriaan on voitu asettaa esille yhdistyksen yleistä ilmettä ja tallettaa muistoja menneistä tapahtumista.

Ylä-Satakunnan ympäristöyhdistykselle on tärkeää, että ihmiset voivat löytää yhdistyksen helposti verkosta ja toimintaa ohjaavat arvot sekä ajankohtaiset asiat saadaan varmasti kuuluviin. Yhdistysavain on ollut luotettava palvelu, joka on antanut hyvät työkalut toimittaa verkkoon monipuolisesti ja nopeasti sitä materiaalia, mitä kulloinkin on haluttu nostaa esille.

- Arja Pihlaja, hanke- ja tiedotusvastaava
Ylä-Satakunnan ympäristöyhdistys ry

Käy ihmeessä tutustumaan YSY:n kotisivuihin!