Digitalisaatio järjestöissä

19.1.2017 13:52

Yhdistysavain-mobiilisovellus tarjoaa aktiivisen kanavan yhdistyksen ja jäsenten välille

Yhdistysavaimen mobiilisovelluksen avulla jäsenen on helpompi toimittaa yhdistykselle erilaiset kulukorvaushakemukset ja yhdistys pääsee irtautumaan paperisten kuittien käsittelystä sekä niiden hankalasta säilömisestä. Sovelluksella voi myös kerätä kätevästi tapahtumiin ilmoittautumisia, sillä se on yhdistetty suljettujen ryhmäsivujen (esim. jäsensivujen) Ilmoittautumisosioon. Ilmainen Yhdistysavain-sovellus on saatavilla Android ja iOS – sovelluskaupoista.

Miten sovellus sitten toimii?

Kulukorvaushakemukset – nappaa kuva kuitista

Kun jäsen on ostanut jotakin yhdistyksen tarpeisiin omilla rahoillaan, hän vain klikkaa sovelluksen auki ja ottaa kuvan kuitista. Kuvan ottamisen jälkeen jäsen täyttää vielä muut tarvittavat tiedot ja lähettää hakemuksen. Sovelluksesta jäsen voi myös seurata lähettämiensä hakemusten käsittelyä.

Päiväraha- ja kilometrikorvauksien hakeminen

Sovelluksesta löytyy valmiit kentät kaikille tarpeellisille tiedoille. Hakemusten täyttämisestä on tehty vaivatonta muutamalla automatisaatiolla; päivärahahakemuksessa sovellus laskee ilmoitetuista kellonajoista kokonaistuntimäärän ja kilometrikorvaushakemuksessa sovellus laskee automaattisesti korvauksen loppusumman, kun jäsen ilmoittaa ajetut kilometrit sekä kilometrikohtaisen korvauksen määrän. Pääkäyttäjä voi lisätä sovellukseen omaa ohjetekstiä, jossa esimerkiksi ilmoittaa korvausten määrät.

Kun jäsen on lähettänyt kulukorvaushakemuksen, pääkäyttäjä saa siitä sähköpostiinsa ilmoituksen, jotta voi käydä Rekisterissä käsittelemässä sen. Hakemuksen tiedot tarkastettuaan hän voi hylätä tai hyväksyä hakemuksen ja suorittaa maksun.  

Tapahtumiin ilmoittautuminen verkkosivuilla tai mobiilisovelluksella

Kun yhdistys järjestää jäsenille yksittäisen tai toistuvan tapahtuman, johon tarvitaan tieto osallistujista, Ilmoittautumisosio ratkaisee pulman. Jäsen voi käyttää ilmoittautumiseen haluamaansa kanavaa; jäsensivuja tai mobiilisovellusta. Mobiilisovelluksessa jäsen näkee kaikki Jäsensivujen Ilmoittautumisosioon merkityt tapahtumat ja voi helposti yhdellä klikkauksella merkitä osallistumisensa.

Ketterämpää palvelua jäsenille

Yksinkertaisen ja helppokäyttöisen mobiilisovelluksen avulla yhdistys pystyy paremmin aktivoimaan jäseniään. Kun jäsen voi valita mitä kanavaa käyttää, eikä siihen ole vain yhtä pakotettua reittiä, on palvelukokemuskin miellyttävämpi.

Sovellukseen ollaan suunnittelemassa myös uusia ominaisuuksia esimerkiksi viestintään ja tapahtumien luomisen helpottamiseen.  Pyrimme poimimaan sovellukseen sellaisia tärkeimpiä ominaisuuksia, joista sekä jäsen että yhdistys hyötyy. Yksi tällainen olisi varmasti sähköinen jäsenkortti.

Pysy ajan tasalla kehitysuutisista seuraamalla Yhdistysavainta Facebookissa tai Twitterissä.

 

Kuva: Flickr - Jhaymesisviphotography