Digitalisaatio järjestöissä

29.8.2014 10:00

Yhdistysavaimen kehitysuutisia 6 / 2014

Kesälomat ovat kaukainen muisto menneisyydessä ja talvirenkaita saa alkaa kaivella tallista. Mutta jotain hyvääkin tähän harmaaseen arkeen löytyy - kehitysuutiset ja sitä myötä Yhdistysavaimen kehitys palaa tauolta!

5D-6540

Rekisteriin valmistui kesän aikana seuraavaa

Laskupohjan tallennus

Nyt on mahdollista tallentaa laskun tiedot (nimi, summa, eräpäivä ja viesti) laskupohjaksi, jonka voi sitten nopeasti ottaa käyttöön toista vastaavanlaista laskua tehdessä. Tätä voisi käyttää esim. silloin, kun lähettää laskua useammalle ryhmälle ja jokaiselle ryhmälle haluaa kirjoittaa omanlaisensa viestin, mutta muut tiedot pysyvät samana. Lisätietoa ohjeistosta.

Jäsenten listaaminen laskun tilan perusteella

Oletetaan, että olet lähettänyt laskun jäsenille kolme viikkoa sitten. Osa on maksanut laskun ja osa ei. Jos haluaisit lähettää maksaneille tiedotteen, niin nyt se onnistuu. Listaaminen tapahtuu valitsemalla Pikahaut > Laskun tila.

Valittujen sarakkeiden muistaminen

Oletuksena jäsenlistauksessa näytetään jäsenen nimi, sähköpostiosoite ja matkapuhelinnumero. Näytettävät tiedot pystyy vaihtamaan omaan käyttöön sopivaksi, mutta ennen vanhaan nämä valinnat unohdettiin viimeistään uloskirjautumisen yhteydessä. Mutta ei enää!

Muokattavat pudotusvalikot

Tämä oli yksi niistä asioista, että eihän tämän nyt pitäisi olla iso juttu tehdä. Mutta kun kehityslistalla on sata muuta asiaa ja ne kannattaa priorisoida taloudellisesti kannattavaksi, niin osa pienistäkin asoista jää myöhemmin tehtäväksi. Nyt voi siis jälkikäteen lisätä vaihtoehtoja pudotusvalikkoon. Aikaisempia ei voi uudelleennimetä (esim. jos jäseneltä kysytään suosikkijoukkue ja jäsen on valinnut Tapparan ja sitten pääkäyttäjä meneekin vaihtamaan sen Ilvekseen), mutta ne voi poistaa. Jos jokin valinta on käytössä jäsenellä, niin tästä saa huomautuksen ennen poistoa.

Liittymislomake

Ennen tätä jäsenhakemukset voitiin tehdä tavallisella lomakkeella ja sen jälkeen viedä hyväksytyt jäsenet Excel-tiedoston kautta Rekisteriin. Nyt homma on huomattavasti helpompaa. Liitä Liittymislomake sivulle ja hakemukset menevät automaattisesti Rekisteriin! Sieltä voi sitten hakijan joko hyväksyä tai hylätä. Lisätietoa ohjeistosta.

Seuraavana vuorossa

Huoltajien sähköpostiosoite

Tätä on meiltä toivottu etenkin Sporttisaitin puolelta ja nyt se on tulossa. Huoltajien sähköpostiosoitteet toimivat valmistuttuaan niin, että ne voi laittaa halutessaan päälle Rekisterin asetuksista. Tämän jälkeen jäsenille on mahdollista laittaa kahden huoltajan sähköpostiosoitteet. Jos yhdistyksessä on esim. kolme sisarusta, niin kaikille voi laittaa äidin sähköpostiosoitteen. Kaikki tiedotteet ja laskut menevät sitten äidin sähköpostiin ja sähköpostista käy ilmi ketä sisaruksista viesti koskee.

Käy kokeilemassa uusia toimintoja ja kerro sen jälkeen mielipiteesi kommenteissa. Jos haluat pysyä kärryillä kehityksestä, niin tilaa uutiset suoraan sähköpostiisi.