Digitalisaatio järjestöissä

28.5.2014 14:39

Yhdistysavaimen kehitysuutisia 4 / 2014

Edelliset kolme viikkoa eivät menneet ihan Scrum-oppien mukaan, mutta siitä huolimatta julkaisuun päätyi laadukasta tavaraa. Kesälomakausi kuitenkin lähestyy ja osa kehitystyöstä suuntautuu yrityksen muiden palveluiden tukemiseen, joten kehitystahti hiljenee hetkeksi.

5D-6540

Edellisen kolmen viikon aikana valmistui seuraavaa

Laskumuistutukset

Tätä ominaisuutta oli meiltä toivottu ja nyt se on toteutettu. Jos kaikki laskun saajat eivät ole suorittaneet maksua, on heille nyt mahdollista lähettää muistutus joko sähköpostitse (ilmainen) tai kirjeitse (0,89 € / kpl). Muistukseen tulee alkuperäisen laskun tiedot ja lisäksi mukaan voi laittaa oman ukaasin laskun maksamisesta.

Head-osioon omaa koodia

Ideafoorumilta poimittiin tämä idea ja nyt on siis mahdollista lisätä head-osioon script-, style- ja meta-tageja. Asiaan vihkiytyneet keksivät varmasti monta tapaa hyödyntää tätä ominaisuutta, mutta mm. taustakuvan asettaminen ja Google Fonts -fonttien käyttäminen onnistuu ainakin. Koodia pääsee lisäämään Kotisivujen Hallinta-näkymän Ulkoasu-osiosta.

Julkisten sivujen responsiivisuuden tutkimus

Julkiset sivut on tarkoitus saada responsiivisiksi lähiaikoina. "Responsiivisuus on helpommin sanottu kuin tehty - etenkin jos kyseessä on tee-se-itse -palvelu." sanoi joku tuntematon ja oli oikeassa; niinpä asiaa on tutkittu perusteellisesti. Tällä kertaa löydettiin ratkaisu sivuvalikon toteuttamiselle ja käytiin myös läpi eri osioiden yhteensopivuus responsiivisuutta silmällä pitäen.

Viimeiset muutokset sivustolla -listaukseen lisää tietoa

Kotisivujen Hallinta-näkymän etusivulla on listaus sivustolla tapahtuneista muutoksista. Lisäsimme tähän listaukseen lisää toimintoja, jotta pääkäyttäjien on helpompi pysyä kärryillä sivustolla tapahtuvista muutoksista. Nyt lista näyttää esim. kun uutisosioon lisää uuden uutisen tai Tiedosto-osion tietoja päivitetään.

Uusia hakuehtoja Rekisteriin

Yhdistysavaimen sisartuotteen Sporttisaitin Ideafoorumilla oli toivottu hakuehtoa, jolla voi hakea jäseniä, jotka eivät kuulu tiettyyn ryhmään (aikaisemmin pystyi tekemään vain haun, jossa jäsen kuuluu tiettyyn ryhmään). Nyt on siis mahdollista hakea jäseniä, jotka eivät kuulu yhteen tai useampaan tiettyyn ryhmään. Lisäksi mukaan tuli hakuehto "Jäsenen nimi ei ole mikään näistä", joka helpottaa esim. laskumuistutuksen lähettämistä kaikille muille paitsi parille jo maksun maksaneelle.

Bugikorjauksia

Eivät nämä kyllä varsinaisia bugeja olleet, mutta sen verran pieniä, että niputetaan ne tämän otsikon alle. Eli nyt jos on tekemässä Rekisterissä tiedotetta tai laskua ja on sattunut jo kirjoittamaan jotain, niin jos yrittää vaikkapa sulkea sivun, tulee siitä varoitus, että olet menettämässä tallentamattomat muutokset. Samalla teimme Rekisterin virheilmoituksista (esim. jos tiedotteen otsikon jättää tyhjäksi tai sähköposti ei ole oikean muotoinen) entistä selkeämpiä (tai ainakin toivomme niin). Lisäksi jäsenen nimi -hakuehtokenttä ehdottaa mahdollisia jäseniä vaikka kuinka monta nimeä entisen kolmen sijaan.

Sisäisiä kehitystöitä

Omiakin palveluita pitää välillä kehittää ja tällä kertaa siirrettiin sähköpostiohjauksien työkalu uudemmalle alustalle. Lisäksi markkinointitiimille tehtiin toiminto suosittelukampanjaa varten.

Seuraavana vuorossa

Julkisten sivujen responsiivisuuden toteutus

Kunnianhimoisena tavoitteena on saada tämä valmiiksi eli julkiset sivut toimisivat responsiivisesti. Kaikkia osioita (uutiset, lomake jne.) ei varmaankaan saada aivan timanttiin kuosiin, mutta pidetään ainakin huoli siitä, etteivät ne riko asettelua. Varotoimena laitamme sivuston Hallinta-näkymään myös ON/OFF -vivun, jolla responsiivisen tuen saa halutessaan päälle ja pois. Oletuksena responsiivisuustuki on päällä uusilla sivustoilla sekä vanhoilla sivustoilla, joilla ei ole käytetty HTML-osiota.

Julkisen keskustelupalstan roskapostisuoja (reCAPTCHA)

Osa asiakkaista onkin jo huomannut, että julkisille keskustelupalstoille on alkanut ilmestyä roskapostia. Emme onnistuneet pysymään roskapostittajien kehityksen tahdissa, mutta nyt olemme laittamassa palstan yhteyteen tekniikkaa, jonka pitäisi laittaa stoppi ilkitekijöille. Googlen reCAPTCHA-palvelu on siis tulossa piakkoin julkisille keskusteluille.

Yhtenäinen sivuston ulkoasu Helsingin vuokralaisneuvottelukunnalle

Autamme mielellämme keskusliittoja palvelemaan paremmin yhdistyksiänsä ja yksi tapa siihen on tarjota yhdistyksille yhtenäinen ulkoasu ja verkkotunnus (usein myös hieman huokeampaan hintaan kuin tavallinen Yhdistysavain). Tällä kertaa vuorossa oli Helsingin vuokralaisneuvottelukunta, joka tarjoaa Vuokralaistoimikunnilleen yhtenäisen sivustokokonaisuuden.

Yrityksen muiden palveluiden tukemista

Avoinen yhdistys- ja järjestötiimit auttavat toisiaan aina silloin tällöin. Hiljattain järjestötiimi nosti punaisen luurinsa ja heijasti taivaalle yhdistystiimin kutsusignaalin - niinpä osa tämänkertaisesta kehitystyöstä suuntautuu tiimien väliseen yhteistyöhön.

Olipas mukava huomata, että tällä kertaa kehityslistalla oli muutama Ideafoorumilta napattu idea. Kun responsiivisuus saadaan tehtyä, voidaan samalla sulkea sekä Yhdistysavaimen että Sporttisaitin Ideafoorumilla toivottu idea. Kannattaa siis käydä tutkailemassa Ideafoorumin ideoita ja joko äänestää omasta mielestä hyödyllisiä ideoita tai heittää ilmoille ihan uusi idea.

Käy kokeilemassa uusia toimintoja ja kerro sen jälkeen mielipiteesi. Jos haluat saada tiedon uusista kehityksistä ensimmäisenä, niin tilaa uutiset suoraan sähköpostiisi. Ensi kertaan!