Digitalisaatio järjestöissä

21.6.2017 10:48

Yhdistyksille ja seuroille uusi palkanmaksupalvelu

Palkkojen ja palkkioiden maksu on hyvin tavallista yhdistysten ja urheiluseurojen toiminnassa. Palkanmaksusta ei silti aina ehdi muodostua rutiinia ja prosessi aiheuttaa helposti harmaita hiuksia erilaisten tilitysten ja viranomaisilmoituksien osalta.

Yhdistysten ja urheiluseurojen toimintaa pyörittävien vapaa-ehtoisten aika on usein hyvin tiukoilla, joten palkanmaksun avuksi tarvitaan helppokäyttöinen työkalu, jolla palkanmaksuihin liittyvät lailliset velvoitteet saa hoidettua helposti ja turvallisesti. 

Yhdistysavain ja Sporttisaitti -palveluillamme voi hoitaa monta yhdistyksen toimintaan liittyvää asiaa kuten kotisivut, jäsentietojen ylläpidon, laskutuksen, tiedotuksen ja mobiilisovelluksella myös kulukorvaukset. Nyt Yhdistysavaimesta ja Sporttisaitista löytyy myös palkanmaksupalvelu, jolla on helppo hoitaa palkat ja palkkiot edullisesti.

 “Yhdistyksen talouden hoitaminen vaatii usein vapaa-ajan uhraamista ja haluamme, että se hoituu mahdollisimman helposti. Tarjoamme nyt yhdessä Palkkaus.fi:n kanssa palvelun, joka auttaa asiakasyhdistystemme vastuuhenkilöiden arkea”, toteaa Avoine Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Heikkilä.

Monimutkainen prosessi hoituu nyt yhdellä verkkopankkimaksulla

Urheiluseuran tai yhdistyksen taloudenhoitaja voi maksaa tuomari- tai puhujapalkkiot nopeasti ja vaivattomasti. Myös palkanmaksut työntekijöille onnistuvat ja kaikki lailliset velvoitteet tulevat automaattisesti hoidettua.

Palkan maksaminen onnistuu kätevästi vain yhdellä verkkopankkimaksulla. Palvelu tekee automaattisesti työnantajalta vaadittavat ilmoitukset, tilitykset ja maksut eri tahoille oikea-aikaisesti (esimerkiksi Verohallinnolle, työeläkeyhtiöille ja vakuutusyhtiölle). Palvelussa on arkisto kaikista maksetuista palkanmaksuista, palkkioista ja ilmoituksista, jolloin kokonaiskuva on nähtävissä yhdessä paikassa.

”Aikaisemmin palkkioiden ja palkkojen maksaminen vei paljon aikaa, vaati opettelua ja muistamista. Nyt nämä hoituvat paljon nopeammin ja kaikki menee kerralla oikein”, kertoo Pirkanmaan kanteleleirien tukiyhdistys ry.

Palkanmaksupalvelun käyttöönotto

Ihan ensimmäiseksi yhdistyksenne tarvitsee Y-tunnuksen, kun se alkaa maksaa palkkoja. Sitä käytetään työnantajan ilmoituksissa viranomaisille, mm. Verohallinnolle. Katso, miten voit hakea Y-tunnuksen yhdistyksellesi.

Mikäli Y-tunnus löytyy, voitte ottaa palkanmaksupalvelun käyttöön vaikka heti. Sivustonne pääkäyttäjä voi tehdä sen Rekisterin/Jäsenluettelon Hallinta-näkymässä. Pääkäyttäjä ohjataan nopean nelivaiheisen käyttöönoton läpi, jossa kysytään pääkäyttäjän ja yhdistyksen tiedot, muutama viranomaiskysymys ja valtuutus palkkojen maksamiseen. Jatkossa myös muut sivuston pääkäyttäjät pääsevät palkanmaksuosioon. Lue tarkemmat ohjeet käyttöönottoon.

Palvelumaksut

Palkanmaksupalvelu Yhdistysavaimen ja Sporttisaitin maksullisen version käyttäjille on 1% bruttopalkasta, vähintään neljä mutta ei koskaan yli kahdeksaa euroa palkanmaksua kohti (sis. ALV 24 %). Palvelumaksu on -20% Palkkaus.fi:n normaalihinnasta. Palvelun avajaisetuna myös Free-version käyttäjät saavat saman alennuksen heinäkuun loppuun asti.

Palkkaus.fi –palvelun tuottaa Suomen Palkanlaskenta Oy. Mikäli palvelusta herää kysyttävää, olethan rohkeasti yhteydessä Palkkaus.fi:n asiakaspalveluun.

 kuva: Flickr - kleuske