Digitalisaatio järjestöissä

19.8.2013 15:47

Uusia ominaisuuksia historiavälilehtien hallintaan

Kesän aikana rekisterin historiavälilehtiin liittyen julkaistiin kaksi uutta ominaisuutta. Ominaisuudet löytyvät rekisterin lomake-editorista kentän asetuksista. Kentän asetuksiin pääset klikkaamalla ensin haluamasi välilehden, ja sitten haluamasi kentän muokattavaksi.

Käytä kenttää historiavälilehden suodattimena

Tämä ominaisuus on hyödyllinen silloin, kun jäsenten historiavälilehdille on kertynyt paljon rivejä. Voit valita suodattimeksi yhden tai useamman kentän kullekin historiavälilehdelle. Suodattimien avulla voit suodattaa rivejä isosta rivimäärästä. Valitsemasi suodattimet ovat näkyvissä jäsenten tiedoissa historiavälilehdellä alla olevan kuvan osoittamalla tavalla:   Usein tyypillisin tarve suodattamiselle on historiatietojen suodatus aktiivisiin ja passiivisiin riveihin. Kun suodattimeksi valitaan välilehden Aktiivinen-rasti, näyttää rekisteri historiavälilehdillä oletuksena vain aktiiviset rivit. Sama periaate toimii myös muiden valintaruutujen osalta.

Näytä kenttä historiavälilehden rivinäkymässä

Historiavälilehdillä on usein niin paljon kenttiä, ettei niitä kaikkia ole mahdollista näyttää rivinäkymässä. Tällöin rivinäkymään nostetaan oleellisimmat kentät, ja loput kentät saadaan esille napsauttamalla rivin alussa olevaa suurennuslasi-kuvaketta.

Uuden ominaisuuden ansiosta rekisterin pääkäyttäjä pääsee itse hallinnoimaan kenttien näkyvyyttä rivinäkymässä. Voit valita haluamasi kentät rivinäkymään napsauttamalla lomake-editorissa rastin kohtaan Näytä kenttä historiavälilehden rivinäkymässä. Kun haluat alkaa käyttää tätä ominaisuutta, niin käy laittamassa tämä rasti myös niiden kenttien kohdalle, jotka Avoine jo on aiemmin nostanut rivinäkymään.

Uudet ominaisuudet eivät ole käytössä vanhan käyttöliittymän rekistereissä. Voit pyytää lisätietoja uudesta käyttöliittymästä asiakaspalvelustamme.