Digitalisaatio järjestöissä

9.1.2014 08:44

Tulevaa kehitystä Yhdistysavain Rekisterissä

Etsimme jatkuvasti seuraavia kehitysjuttuja, joilla voimme parhaiten auttaa yhdistyksiä. Lähiaikoina keskitymme pääosin Yhdistysavain Rekisteriin. Ideoiden järjestämiseen kutsumme myös sinut mukaan.

[caption id="attachment_4794" align="aligncenter" width="640"] Kehitysjonomme ei ole ihan näin kaoottinen, mutta paljon ideoita sieltäkin löytyy.[/caption]

Julkaisimme uuden jäsenrekisterituotteen, Yhdistysavain Rekisterin, marraskuun loppupuolella. Olemme saaneet jo nyt ilahduttavan paljon palautetta, niin kehuja kuin kehitysehdotuksiakin. Innostus on vahvistanut epäilymme siitä, että jäsenhallinta ja esimerkiksi jäsenlaskutuksen hoitaminen ovat yhdistyksiä kiinnostavia, monille jopa kiireisiä, teemoja.

Parhaita kehityskohteita metsästämässä

Aion kertoa tässä kirjoituksessa, mitä asioita tulemme painottamaan seuraavina tuotteen kehityksessä. Haluamme saada Yhdistysavaimen käyttäjille ja sen käyttöä harkitseville selkeän kuvan suunnasta, johon jäsenrekisterimme lähiaikoina kehittyy. Ideoita meillä kyllä piisaa ja olemme saaneet niitä paljon teiltäkin; kyse on lähinnä asioiden laittamisesta tärkeysjärjestykseen.

Kuvaus seuraavista kehityskohteista

Klikkaa kuvia nähdäksesi suurennokset

Jonon kärjessä: laskut ja tiedotteet perinteisinä kirjeinä

Hilpeälän jäsenmaksu 2014Useimmille yhdistyksille on vielä realismia, että ainoastaan osa jäsenistä tavoitetaan sähköpostilla. Lopuille esimerkiksi jäsenlaskut ja -tiedotteet kannattaa potkaista liikkeelle osittain perinteisenä kirjeenä, jotta ne tavoittavat koko jäsenkunnan.

Hilpeala-jasenmaksuKohta kirjeiden lähettäminen tulee Yhdistysavain Rekisteristä olemaan ihan yhtä helppoa kuin sähköpostinkin lähettäminen. Valitse vaan ensimmäisenä kohtana laskua tai tiedotetta luodessasi kummalla lähetystavalla tämä jäsenille lähetetään.

Laskujen ja tiedotteiden lähettäminen paperipostina Yhdistysavain Rekisteristä tulee onnistumaan tammikuun aikana. Hinta kirjetiedotteelle on 0,89 € / kpl ja kirjelaskulle 1,38 € / kpl.

Piakkoin tulossa: jäsentietojen massamuokkauksen helpottaminen

Suodata sopivat jäsenet ja siirry massamuokkaukseen.

Yhdistysavain Rekisterin julkaisun myötä vanha taulukkonäkymäinen jäsenluettelo jäi unholaan. Saimme tällä muutoksella aikaan erinomaista keskustelua, jonka pohjalta johdettiin myös pari kehitysideaa. Aiomme lähiaikoina helpottaa usean jäsenen tietojen massamuokkaamista sekä juuri haluttujen tietojen näkemistä tietylle jäsenryhmälle.

Voit jatkossa valita jäsenlistauksessa näytettävät sarakkeet itseRekisteriin tulee ilmestymään mahdollisuus suodattaa haluamansa porukka millä tahansa kriteerillä ja siirtyä muokkaamaan heidän tietojaan. Lisäksi annamme käyttäjille mahdollisuuden itse määritellä sarakkeet, jotka näytetään jäsenlistauksessa jäsenten nimen lisäksi.

Näiden avulla toteutuvat esimerkiksi käyttäjätarpeet "Haluan nopeasti siirtää kaikki uudet hallituksen jäsenet hallitus-ryhmään", "Haluan tarkistaa, onko jokaisen joukkueemme nettivastaava Rekisterissä", "Haluan merkitä ei-aktiivisiksi jäsenet, jotka eivät ole maksaneet jäsenmaksuaan" sekä monet muut.

Piakkoin tulossa: yhdistysavain-saldo ja muu yhdistyksen rahojen siirtelyn helpottaminen

Osta vuoden alussa sovitulla euromäärällä saldoa Rekisteriin, ja tee tämän jälkeen toimenpiteitä näppärästi käyttämällä saldoa. Tämä auttaa yhteispeliä rahastonhoitajan ja muun hallituksen välillä, eikä jokaista toimenpidettä varten tarvitse erikseen kaivaa pankkitunnuksia esiin.

Jotta yhdistyksissä vältyttäisiin liioilta kulukorvauksilta, pohdimme myös helppoa tapaa lähettää maksulinkki rahastonhoitajalle. Hän voi sitten hoitaa maksun itselleen sopivana ajanhetkenä ja nostaa tämän jälkeen jalat huoletta pöydälle. Ehkäpä tarjoamme myös muutaman euron saldoa alkuun, joiden avulla esimerkiksi kirjelähetystä pääsee testaamaan lataamatta saldoa ollenkaan. ;) Helppo käytön aloitus on meille kaikki kaikessa.

Näiden lisäksi mielessä: tekstiviestien lähetys

Tekstarit ovat hyvä keino nopeaan viestintään yhdistyksissä. Näihin tullaan panostamaan aiemmin mainittujen teemojen jälkeen, toivottavasti viimeistään kevään valjetessa.

Oletko eri mieltä? Haluatko kertoa kannatuksesi jollekin idealle? Anna äänesi kuulua!

Kuten toivottavasti tämä kirjoitus antaa ymmärtää, olemme tekemässä Rekisteristä tosi kovaa juttua jokaiselle yhdistykselle.

Tässä oli pieni osanen ideoista, joita olemme jäsenrekisterin kehittämiseksi pohtineet. Meille on erittäin tärkeää, että käyttäjämme pääsevät kertomaan omat ajatuksensa ja vaikuttamaan priorisointiin. Jos sinusta tuntuu, että esimerkiksi raportointipuolen kehittäminen, käyttäjätasojen lisääminen tai jotkin muut kehitysjutut ovat näitä tärkeämpiä, anna äänesi kuulua!

Yhdistysavaimen Ideafoorumi on tähän ensisijainen paikka, mutta saat äänesi kuuluviin myös tätä kirjoitusta kommentoimalla tai vaikka lähettämällä meille sähköpostia. Kanavia on useita, ja jokaista niistä kuunnellaan tarkkaan.

Mukavaa juuri saapunutta talvea kaikille!

Ystävällisin terveisin,
Aleksi

--

Aleksi Pulkkanen
johtaja, yhdistysliiketoiminta
Avoine Oy

Kuva: Flickr - mat_walker