Digitalisaatio järjestöissä

4.4.2014 10:35

Terva-Lentis

Jaamme kuukausittain tänne blogiimme tarinoita asiakkaistamme, ja siitä kuinka Yhdistysavain on helpottanut heidän arkeaan. Toivomme, että muutkin saavat näistä kertomuksista uutta kipinää omaan nettitoimintaansa. Tällä kertaa sukellamme lentopallon maailmaan: lentopalloseura Terva-Lentis kertoi meille kokemuksiaan Yhdistysavaimen sisartuote Sporttisaitista.

Terva-Lentis

Terva-Lentis on menestyksekäs veteraanilentopallon erikoisseura Oulusta. Seuran jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti vuosien saatossa ja tätä nykyä innokkaita veteraanipelureita on jo yli 200. Idea tämänkaltaisesta erikoisseurasta syntyi jo lähes kaksi vuosikymmentä sitten, kun Oulun seudun lentopallopiireistä ei löytynyt ollenkaan keskitettyä veteraanitoimintaa. Päätettiin siis perustaa seura, joka palvelee ainoastaan yli 35-vuotiaita lentopalloilijoita. Pääosin jäsenistö koostuu jo varsinaisen kilpailu-uransa lopettaneista urheilijoista, mutta osa pelaajista kiertää vielä alasarjojen matseissa.

Terva-Lentis pelaa vuosittain veteraanien SM-kisoissa lähes jokaisessa ikäluokassa ja osallistuu parhaansa mukaan kaikkiin muihinkin valtakunnallisiin veteraaniturnauksiin. Vaikka seuralle on kertynyt jo lukuisia mitaleita eri kilpailuista, ja menestystä lähdetään hakemaan jatkossakin, toiminnan perimmäisenä tavoitteena ja tarkoituksena on saada veteraanit liikkumaan ja pysymään terveenä, niin fyysisesti kuin myös henkisesti.

Kun Terva-Lentiksen toiminta alkoi aikanaan laajentua, muuttui kaikkien jäsenten tavoittaminen pikkuhiljaa työläämmäksi. Tietotekniikan käyttö laajeni samoihin aikoihin myös vanhemman väen keskuudessa ja seura päättikin avata ensimmäiset kotisivunsa tiedonjaon helpottamiseksi. Itse tehtyjen sivujen editointi ja päivittäminen oli kuitenkin erittäin työlästä ja ajoi lopulta etsimään parempia vaihtoehtoja. Seuran puheenjohtaja kartoitti markkinoita ja sai ”puskaradion” kautta kuulla Sporttisaitista. Terva-Lentis nappasi tuotteen oitis koekäyttöön ja pian sen todettiinkin sopivan erinomaisesti seuran tarpeisiin.

Tätä nykyä nämä veteraanipalloilijat alkavat olla jo myös Sporttisaitti-veteraaneja - palvelu on käytössä jo neljättä vuotta, eikä loppua ole näkyvissä. Seurassa ollaan erittäin tyytyväisiä kotisivujen ylläpidon helppouteen ja vaivattomuuteen. Sporttisaitin kautta tieto saadaan hetkessä jaettua koko jäsenistölle samanlaisena. Esimerkiksi salivuorojen muutokset, erilaiset matkat, turnaustiedot ja treeniaikataulut saadaan helposti ja selkeästi näkyviin sivuille. Myös Terva-Lentiksen omiin turnauksiin ilmoittautumiset voidaan hoitaa kätevästi Sporttisaitin kautta.

Enää ei voisi kuvitella, että pelaajille jaettaisiin tulostettuja lappusia salivuoroilla koskien tulevia tapahtumia, ja aina muutoksen sattuessa koitettaisiin saada jokainen jäsen erikseen kiinni. Sporttisaitille vaan päivitys ja homma on kaikkien tiedossa!

- Markku Lassila, puheenjohtaja, Terva-Lentis

Tsekkaa tästä Terva-Lentiksen monipuolinen Sporttisaitti!