Digitalisaatio järjestöissä

27.5.2016 10:17

Sensen kehitysuutisia, toukokuu 2016

Avoinen Sense-rekisterialustan kehitystyö on jatkuvaa. Senseen päivitetään uusia toiminnallisuuksia noin kuukauden välein tehtävissä julkaisuissa. Osa ominaisuuksista päivittyy asiakkaiden rekistereihin välittömästi, osa vaatii laajennuksen erillisen asentamisen. Laajennuksen asentamista voi pyytää Avoinen asiakaspalvelusta esimerkiksi Sensen chatin kautta. Tästä blogista voit lukea toukokuun kehityskuulumisia.
 

Varojenjako-työkalulla teet yhdistysten tilitysaineiston

Varojenjako on Sensen laajennus, joka mahdollistaa yhdistysten tilitysaineiston muodostamisen rekisteriin kirjautuneiden maksettujen jäsenmaksujen mukaisesti. Työkalu luo XML SEPA -muotoisen pankkiaineiston, jonka avulla tilitysten maksaminen yhdistyksille on helppoa. Varojenjako luo yhdistyksien perustietoihin tilitysrivin. Työkalu luo myös kaksi Exceliä, joissa tilitystietoja voi tarkastella yhdistyksittäin tai maksuriveittäin. Omana muistiinpanona aineiston voi myös merkitä ruksilla ladatuksi.


Tiedostojen tallentaminen entiteetille

Tiedostolaajennuksen myötä Senseen voi entiteettikohtaisesti tallentaa tiedostoja. Käytännössä entiteettikohtaisuus tarkoittaa siis tiedoston tallentamista esimerkiksi yksittäisen hakijan tai yksittäisen jäsenen tietoihin.


Sense-Zoho integraation viimeistely

Zoho on tietojen analysointiin ja raportointiin erikoistunut palvelu, joka on sujuvasti integroitavissa Senseen (ja myös Sebacon-järjestelmiin). Zoholla voidaan tuottaa rekisterin sisältämästä datasta monipuolisia ristiintaulukointeja, pivotteja tai visuaalisia kaavioita. Sense-Zoho integraatio on tällä julkaisujaksolla saatu viimeisteltyä. Integraatiossa huomioidaan nyt Sensen puolella poistetut entiteetit (eli esimerkiksi poistetut jäsenyydet) sekä uusien kenttien lisäykset Sensen tietorakenteisiin. Zoho päivittää Sensen muutokset tietokantoihinsa kerran viikossa. Asiakaspalvelu voi myös päivittää Zohon tietokannan asiakkaan pyynnöstä. Kysy lisää Zohon käytöstä ja hinnoittelusta asiakaspalvelustamme.


Suunnitelmia ja dokumentaatioita

Kehittäjätiimissä on tehty myös arvokasta työtä tulevien kehitystöiden pohjaksi:

  • Sense API dokumentaatio tarjoaa tarvittavan teknisen tiedon kolmansille osapuolille, jotka integroivat järjestelmiä toimimaan yhdessä Sensen kanssa.
  • Sensen käyttöliittymän yläpaneelin Ilmoitukset-toiminnallisuuden parantamisesta on luotu suunnitelma, jonka mukaan Senseen toteutetaan tulevaisuudessa selkeämmät ilmoitustoiminnot töiden valmistumisesta tai epäonnistumisesta.
  • Tuote- ja palvelulaskutuksen suunnittelutyöt ovat edenneet kevyen toiminnallisuuskuvauksen myötä suunnitteluvaiheeseen.
  • Useita Sensessä esiintyneitä pienempiä bugeja on korjattu viimeisen julkaisujakson aikana. Bugien korjaukset ovat edellytyksenä jatkuvalle kehitystyölle.

 

Poimintoja Sensen roadmapilta

Sensen kehitystiimin työlistalla on tällä hetkellä seuraavia kokonaisuuksia:

  • ykkösteemana tuote- ja palvelulaskutuksen suunnittelu ja kehitys. Tuote- ja palvelulaskutus tulee mahdollistamaan lehtilaskutuksen sekä poikkeavien jäsenmaksujen, kuten kuukausiveloitusten laskuttamisen Sensellä.
  • urheilulisenssien hallinta
  • Postin osoitepäivitykset
  • ilmoitukset-konseptin suunnittelu
     

Sense on uuden ajan rekisterialusta, jossa yhdistyvät avoimet rajapinnat, monikanavaviestintä, raportointi ja analytiikka, tapahtumanhallinta, moderni ja helppokäyttöinen käyttöliittymä sekä sähköinen asiointi. Sense tarjoaa ratkaisuja digitaaliseen jäsentiedon hallintaan parhaan jäsenkokemuksen luomiseksi. Sense mahdollistaa mukautetut käyttöönotot ilman ohjelmistoprojektia.

Tutustu Senseen: www.avoine.fi/sense