Digitalisaatio järjestöissä

7.9.2017 15:00

Sensen kehitysuutisia, syyskuu 2017

Pitkästä aikaa pääsen kirjoittelemaan oikein kunnollista Sensen versiopäivitystiedotetta. Ei tässä suinkaan ole laiskoteltu (paitsi kesälomalla), mutta kevään 2017 aikana suurin kehityspaine meillä on kohdistunut lajiliittojen Sense Sport tuotteeseen ja siihen liittyvään lisenssikauppaan. Tällä hetkellä Sense Sportin kautta myydään Jääkiekko-, Koripallo-, Uima-, Pesäpallo-, Kaukalopallo- ja Ringetteliittojen lisenssejä ja tulossa on vielä Ratsastajainliitto.

Toisena isona teemana kevään aikana on saatu ensimmäiset asiakkaidemme mobiilisovellukset sovelluskauppoihin. Näistä tullut palaute on ollut erittäin positiivista ja tulemme panostamaan mobiilikehitykseen tulevaisuudessa entistä enemmän.

Kevään aikana on toki tullut Senseenkin useita uudistuksia ja tässä nopea koonti niistä ennen kuin kerron juuri tänään julkaistun version tuomista ominaisuuksista:

  •  Avoine Tapahtumanhallinnan integraatio (mahdollistaa tapahtumaosallistumisten tuomisen Senseen sekä sitä kautta Netvisoriin kirjanpitoon)
  •  Koontilaskutus (mahdollistaa esim. perheen kaikkien jäsenyyksien laskuttamiseen yhdellä laskulla)
  •  Uusi variaatioita jäsenlaskutukseen, joiden avulla pystymme tukemaan entistä monipuolisempia laskutustarpeita ilman asiakaskohtaista ohjelmistokehitystä ("Älä laskuta tätä organisaatiota lainkaan", "Älä laskuta yläorganisaatioiden hintoja", "Ohitetaanko jäsenyyden laskutus jäsenyysorganisaation hinnan puuttuessa?", "Salli saman hinnaston laskuttaminen useaan otteeseen")
  • Iso nippu bugikorjauksia ja teknistä toimintavarmuutta lisääviä muutoksia

Mutta sitten asiaan, eli Sensen version 2.8 tuomiin uudistuksiin.

Ilmoituskeskus

Sense on tukenut ilmestymisestään asti notifikaatioita, joiden tarkoituksena on kertoa käyttäjille erilaisten töiden edistymisestä, valmistumisesta tai mahdollisista ongelmista ja töiden epäonnistumisista. Rehellisyyden nimissä Sensen notifikaatiot eivät ole käyttäjän kannalta olleet kovinkaan hyödyllisiä - lähinnä niiden kautta on voinut huomata, mikäli joku epämääräiseksi jäänyt asia ei ole joskus toiminut. Nyt tähän tulee muutos.

Vanha "Ilmoitukset" -konsepti ei ollut toimivin.

Emme olleet kovinkaan tyytyväisi vanhaan "Ilmoitukset"-konseptiin.

Ylävalikon "Ilmoitukset" on muuttunut muotoon "Ilmoituskeskus" ja sen kautta pääset selaamaan Sensen suorittamia töitä. Näet myös mikäli Sensen parhaillaan käsittelee jotain käynnistämääsi työtä tai mikäli jokin suoritettu työ on aiheuttanut huomatuksia.

Mikäli työ epäonnistuu, tai se onnistuu pienin varauksin, niin Sense synnyttää tästä huomatuksen. Esimerkkejä onnistuneista töistä, joista syntyy huomatuksista ovat tilanteet, joissa vaikkapa uutiskirjeen lähettäminen onnistuu kaikille paitsi yhdelle henkilölle. Tai henkilöiden tiedot päivitettiin järjestelmään X, paitsi yksi henkilö, jonka tiedot olivat puutteelliset. Lisäksi Sense kertoo myös aina kun työ valmistuu onnistuneesti.

Yläpalkissa vilkkuu punainen huutomerkki, kun Sensen suorittamassa töissä on huomatuksia, joista sinun tulisi olla tietoinen.

Ilmoituskeskuksen kautta pääset käsiksi viimeisimpiin latauksiisi, näet käynnissä olevat työt sekä niiden töiden tarkan vaiheistuksen. Etenkin huomatuksissa kannattaa varsinainen työkin avata, sieltä voi selvitä tarkastikin mikä ongelma työssä oli.

Nyt kun ilmoituskeskus on saatu tuotantoon ja käyttöön, pystymme jatkossa helposti parantamaan kunkin työn ja toiminnon lokittamista. Uskomme, että tämä entisestään helpottaa Sensen käyttöä!


Viestintäarkisto

Sensessä on julkaisusta lähtien ollut helppokäyttöinen viestintätyökalu, joka on mahdollistanut sujuvan monikanavaviestinnän, niin sähköpostilla, uutiskirjeellä, tekstiviestinä tai tulostettavina kirjeinä. Sen sijaan minkäänlaista viestintäarkistoa ei ole ollut, joten lähetetyistä viesteistä ei ole jäänyt minkäänlaista jälkeä itse järjestelmään. Tässä versiossa tuomme Senseen viestintäarkiston ja tämän mukana pari kätevää toiminnallisuutta:

Viestin uudelleenlähetys

Voit merkitä lähetetyn viestin viestimalliksi, jolloin voit helposti lähettää sen uudelleen mille tahansa vastaanottajajoukolle. Viestimallit muistavat kaikki asetukset, kuten viestintäkanavat sekä niiden sisällöt.

Raportointi

Organisaatiokohtainen raportointi listaa eri viestintäkanavia pitkin lähetetyt viestit per organisaatio. Tämä antaa esimerkiksi liitolle mahdollisuuden laskuttaa yhdistyksien lähettämät tekstiviestit yhdistyksiltään.

***

Sateinen syksy jatkuu Sensen kehittämisen tiimoilta kiireisenä. Suunnittelupöydällä isoimpana teemana on ensi vuonna valmistuva oma myyntilaskutus ja -reskontra, joka avaa meille ovia entistä monipuolisempiin laskuttamis- ja lahjoitustapoihin. Panostamme myös entistä voimakkaammin mobiilikehitykseen sekä tutkimme asianhallinnan ja asiointipalveluiden sujuvoittamista.