Digitalisaatio järjestöissä

8.9.2016 10:19

Sensen kehitysuutisia, syyskuu 2016

Syksy on saapunut ja Sensen kehitystyöt on polkaistu vauhdilla käyntiin loppuvuoden osalta. Sensen kehittäjätiimin vahvikkeeksi on palkattu uusi tekijä. Niklas Lampén aloitti tiimissä elokuussa ja on käärinyt hihat Sensen ja esineiden internetin (Internet of Things, IoT) yhteyksien työstämiseksi. Lue Niklaksen pöydällä olevista webhookeista ja muista tämän kehityssyklin töistä tästä blogista.

 

Uutta: Tutkintojen hallinta

Sensessä on nyt mahdollista hallita jäsenistön tutkintotietoja. Jäsenten alle voidaan näin ollen tallentaa esimerkiksi valmentajatutkintoja tai koulutustietoja. Tutkintojen lisäämistä varten on näppärä massasyöttötyökalu, jolla voidaan syöttää kerralla haluttu tutkinto isollekin joukolle (esimerkiksi tiettyyn tapahtumaan osallistuneet).

 

Tuote- ja palvelulaskutuksen kehitystyö on alkanut

Tuote- ja palvelulaskutuksen kehitystyö on alkanut täydellä vauhdilla ja tavoitteena on saada valmista vielä tämän vuoden puolella. Tuote- ja palvelulaskutus tulee mahdollistamaan erilaisten yksittäisten tuotteiden (kuten pipo tai tapahtuma) ja toistuvaislaskutettavien palveluiden (kuten lehti tai verkkopalvelun käyttöoikeus) laskuttamisen Sensellä. Kehitystyössä Senseen luodaan tuotehallinta, jossa tuotteiden ja palveluiden tietoja ylläpidetään. Tuote- ja palvelulaskutus tulee mahdollistamaan yksittäisen henkilön tai kohderyhmän laskutuksen. Laskuttaessa tuotteelle tai palvelulle voi halutessaan antaa tarkentavan otsikon ja tuotehallinnan tiedoista poikkeavan hinnan tai prosenttipohjaisen alennuksen. Toistuvaislaskutettava palvelu voi olla voimassa tietyn aikavälin tai toistaiseksi.

 

Webhookit - uusi tapa integroitua Senseen

Sensen yksi ehdoton vahvuus on sen integroitavuus eri järjestelmien välillä. Sense omaa kattavan rajapinnan sekä osaa jutella myös hyvin erilaisten rajapintojen kanssa. Nyt järjestelmien välisiin integraatioihin on yksi uusi tapa, nimittäin webhookit. Näitä tulemme hyödyntämään esineiden internetissä. Tässä mallissa fyysinen laite, esim. lämpötilamittari tai paikannuslaite voi lähettää tietojaan suoraan rekisteriin.

 

Isojen rekistereiden suorituskyky

Tänä syksynä Sense ottaa vastaan ensimmäiset järjestöasiakkaat, joiden suuruusluokka on 50 000-100 000 jäsentä. Uudet asiakkuudet ovat priorisoineet Sensen suorituskyvyn parannustöitä. Tehdyt työt sisältävät tehokkaampaa palvelinten hallintaa sekä tietokantakyselyiden optimointia.

 

Lisäksi nippu pienempiä parannuksia ja korjauksia

- Asiakkaiden toiveesta olemme nyt mahdollistaneet Sensen kirjautumisikkunan Käyttäjänimi-kentän uudelleenmuotoilun. Mikäli asiakkaalle on määritetty kirjautumistunnukseksi esimerkiksi sähköposti, voidaan nyt asiakkaan pyynnöstä muuttaa "Käyttäjänimi" teksti esimerkiksi muotoon "Sähköpostiosoite".
- Järjestelmän valinnat-työkalusta on poistettu näkyvistä taustajärjestelmässä olevia kenttiä, joita ei ole lisätty asiakkaan käyttöliittymään. Järjestelmän valinnat -työkalussa asiakas voi muokata, lisätä ja poistaa valintakenttien valintoja.
- Sensen viestintätyökalun lähettäjäosoitteeksi on nyt mahdollista lisätä sisäänkirjautuneen käyttäjän kaikki rekisteriin kirjatut sähköpostiosoitteet. Pyydä lisäystä Sensen asiakastuesta.
- Sensen Oikeushallinta-työkaluun on tehty käytettävyysparannus: eri oikeusvaihtoehdot ovat nyt loogisessa järjestyksessä Kirjoitus, Luku, Ei oikeutta.
- Sensen sähköpostitoiminnon esikatselussa näkyvät nyt kappalevaihdot kuten kirjoitetussa viestissä.

 

Suurin osa muutoksista on päivittynyt asiakkaiden käyttöön automaattisesti, mutta osa on kytkettävissä erikseen. Sensen asiakaspalvelu auttaa mielellään kaikissa mieleen nousevissa kysymyksissä.