Digitalisaatio järjestöissä

15.11.2016 08:26

Sensen kehitysuutisia, marraskuu 2016

Tällä kehityssyklillä Sensen ohjelmointitiimimme on saanut aikaan tässä blogissa esiteltyjä parannuksia ja lisäyksiä Sensen tuotemaailmaan. Osa muutoksista on päivittynyt asiakkaiden käyttöön automaattisesti, osa taas on kytkettävissä erikseen. Sensen asiakaspalvelu auttaa mielellään kaikissa mieleen nousevissa kysymyksissä.

 

Hakutyökaluun uusia mahdollisuuksia

Sensen yksi parhaita ominaisuuksia on sen selkeä ja varsin monipuolinen hakutyökalu. Nyt sen tuomat mahdollisuudet laajenivat entisestään ns. porautuvan haun avulla. Aiemmin jäsenhauissa on voinut hakea helposti vaikkapa kaikki tietyn yhdistyksen jäsenet. Sen sijaan jos halusi hakea jäseniä, jotka ovat jäseninä vaikkapa tietyn piirin alla olevissa yhdistyksissä, oli ainoa tapa valita yksitellen kaikki kys. piirin yhdistykset. Porautuvan haun avulla voidaan hakuja rajata relaatiokentän takaa löytyvän tiedon pohjalta: tässä tapauksessa voidaan siis määritellä, että "haetaan jäseniä, joilla on jäsenyys yhdistyksessä, jonka emo-organisaatio on piiri x". Tämä porautuvuus tuo hyvinkin monimutkaiset haut helposti toteutettavakasi.

Toinen esimerkki porautuvan haun mahdollisuuksista on jäsenten hakeminen jäsenlaskuriveillä olevien tietojen perusteella. Yksittäinen jäsenlasku koostuu yhdestä tai useammasta jäsenlaskurivistä ja aiemmin jäseniä pystyi hakemaan ainoastaan laskun perustietojen pohjalta. Moni tärkeä tieto löytyy kuitenkin vasta jäsenlaskuriviltä. Näistä merkittävin on laskutettu hinnasto/kausi. Nyt Sensessä pystyy helposti hakemaan tietyn hinnaston avoimet laskut tai 

 

Massakirjaustyökalu

Massakirjaustyökalu on näppärä työkalu jäsenyyksien, tutkintojen, tehtävien yms. luontiin, sillä sillä voi kirjata isolle joukolle (=mikä tahansa hakutulos) helposti haluamiaan historiarivejä. Massakirjaustyökalu kytketään ja konfiguroidaan Sensen asiakaspalvelun kautta.

 

Sense Sport kehittyy

Lajiliittojen rekisteritarpeisiin kehitettävä Sense Sport on Avoinen syksyn ja tulevan kevään ykkösteemoja. Tässä julkaisussa Sport saa aimo annoksen konkretiaa, kun keskeiset tietorakenteet alkavat olla paikoillaan. Nyt rekisterillä hallitaan sujuvasti niin alueita, seuroja, urheilijoita, lisenssejä, vakuutustuotteita, kausia ja lajeja. Sportin kehittymisestä kerromme blogissamme jatkuvasti lisää ja esittelemme tuotoksia suoraan lajiliitoille. Samoin Sportin näkyvin osa-alue, eli lisenssin verkko-oston rakentaminen on kovassa vauhdissa ja pääsemme sitäkin pian sparraamaan yhdessä lajiliittojen kanssa.

 

Tuote- ja palvelulaskutus testausvaiheessa

Syksyn toinen pääteema Sensen kohdalla on ollut tuote- ja palvelulaskutus. Sen tiimoilta olemme edenneet testausvaiheeseen, eli asiantuntijatiimimme tutustuu ja testaa toiminnallisuuksia parhaillaan. Olemme hyvin suunnitellussa aikataulussa, jossa palvelulaskutusta päästään näyttämään asiakkaillemme joulukuun aikana.

 

Pienempiä lisäyksiä ja korjauksia

 • Sensen hakutoiminnossa olevat hakukentät ovat jatkossa oletuksena piilossa. Hakukentät saa näkyviin painamalla painiketta "Määrittele hakuehdot". Hakukentät saa uudelleen piiloon painamalla painiketta "Piilota hakukentät".
 • Sensessä on nyt mahdollista tallentaa: a) syntymäaika henkilötunnuksen perusteella b) ikä syntymäajan perusteella. Pyydä lisätietoja Sensen asiakaspalvelusta.
 • IBAN-kenttään on nyt mahdollista lisätä tilinumeron validointi. Sense siis tarkistaa, onko kirjoitettu tilinumero oikein. Jos kenttään kirjoittaa vanhan muotoisen tilinumeron ja se validoituu, Sense konvertoi tilinumeron IBAN-muotoon, ja tieto tallentuu. Tilinumeron validoinnin ollessa käytössä ei kenttään ole mahdollista tallentaa virheellistä IBAN-numeroa.
 • Senseen on mahdollista lisätä asetus, joka huomauttaa uutta entiteettiä manuaalisesti lisätessä mikäli tietokannasta löytyy jo vastaava entiteetti. Asetukseen määritetään mitä tietoja vasten Sense tekee tarkistuksen. Esimerkiksi jos tarkistus tehdään etunimen, sukunimen ja postinumeron perusteella, tarkistaa Sense uutta jäsentä lisätessä löytyykö rekisteristä jo henkilö, jolla on sama etunimi, sukunimi ja postinumero kuin lisäyksessä olevalla henkilöllä. Mikäli näitä tietoja vastaava entiteetti löytyy rekisteristä, huomauttaa Sense asiasta käyttäjälle, joka voi päättää poistaako uuden tiedon vai haluaako säilyttää tiedon duplikaattina. 
 • Sensen päivämääräkenttien kalenteri-ikkunat tarjoavat jatkossa oletuksena kirjaushetken päivämäärää korostettuna.
 • Tallennettujen hakujen kuvaustekstien rivityksessä ilmenneet ongelmat on korjattu. Jatkossa hakujen kuvaukset rivittyvät oikein kaikilla selaimilla.
 • Sense ei tue vanhoja Internet Explorer-selaimia. Mikäli käyttäjä pyrkii Senseen IE:n vanhalla versiolla, näkyy Sensen kirjautumissivulla nyt ilmoitus, joka ohjeistaa käyttämään muita selaimia tai IE:n uusinta versiota.
 • Jäsenmaksuhinnaston tiedot on jatkossa helppo viedä Exceliin. Excel-viennille löytyy oma nappi Jäsenmaksuhinnastot-työkalusta jokaisen hinnaston kohdalta.
 • Sensen käyttöliittymässä näkyvää ohjeistoa on päivitetty Poimintalistat ja Varojenjako -toimintojen kohdalla.
 • Excel-viennissä näytetään nyt vain oleelliset kentät (ei sellaisia, joihin ei ole oikeuksia tai ovat kokonaan piiotettuja)
 • Laskutuksen yhteistyökumppanimme Visma Netvisor tekee tässä kuussa merkittäviä parannuksia ja uudistuksia myyntireskontraansa. Niistä voi lukea tarkemmin Netvisorin tiedotteesta.

 

Mitä seuraavaksi

Sensen tuotekehitystä viedään eteenpäin roadmap-vetoisesti. Kehitystiimi saa jatkuvasti hyviä ideoita ja ajatuksia asiakkailtamme sekä pyrimme parantamaan myös omia työkalujamme, jotta rekistereiden mukauttaminen asiakkaidemme tarpeisiin olisi entistä sujuvampaa ja nopeampaa. Roadmapilta muutamia tulevien kuukausien poimintoja:

 • Parannuksia uutiskirjeeseen (uusi, entistä helppokäyttöisempi työkalu uutiskirjeiden rakentamiseen)
 • Viestinnän arkisto (lähetetyt uutiskirjeet, sähköpostit, tekstiviestit ja kirjeet)
 • Kunnan ja postitoimipaikan hakeminen automaattisesti postinumeron perusteella
 • Postin osoitepäivitykset (sekä nimenmuutokset ja kuolinilmoitukset)
 • Kirjeiden automaattinen tulostus ja postitus
 • Lisäksi merkittäviä rekisterin käyttönopeutta parantavia muutoksia niin palvelinympäristöön kuin itse ohjelmistoonkin