Digitalisaatio järjestöissä

8.3.2016 18:56

Sensen kehitysuutisia, maaliskuu 2016

Avoinen uudesta ja monella tapaa vallankumouksellisesta rekisterialustasta on puhuttu täällä blogissa varsin vähän. Syykin on selvä: tiimimme on keskittynyt tuotteen kehittämiseen ja ensimmäisiin käyttöönottoihin. Nyt kun meillä on jo useampi asiakas Sensen parissa, on tuotekehitysuutisista kertominenkin näin julkisesti mielekkäämpää. Jatkossa tulen tarinoimaan Sensen uusista ominaisuuksista täällä kuukausittain, aina näin uuden versiojulkaisun yhteydessä.

Tietokortit kokoavat oleellisen tiedon yhteen

Aiemmin kun entiteettiä (jäsen, tapahtuma, yhdistys…) on siirtynyt muokkaamaan, on oletuksena avautunut suoraan tietojen muokkausnäkymä. Joskus tämä on toivottavaa, mutta aika usein haluttaisiin ensisilmäyksellä saada tietoa eri välilehdiltä. Aika moni tietokenttä on sellainen, että sitä katsellaan usein, mutta muokataan harvoin — nyt katselunäkymät saadaan rakennettua eri asetteluun muokkausnäkymien kanssa.

Toinen iso juttu, mitä tietokortit mahdollistavat on erilaiset nostot, joissa esimerkiksi yhdistyskortille tuodaan yhdistykseen liitettyjen jäsenten tietoja. Yhdistyksen tietokortilla voidaan listata vaikkapa kaikki yhdistyksen toimihenkilöt. Ihan vastaavasti tapahtuman tietokortilla voidaan nostaa tapahtumaan ilmoittautuneet selkeästi esille.

Tapahtumaloki ja aktiivisuuskäppyrä

Yksi Sensen tuotekehitystä ohjaavista pitkän tähtäimen tavoitteista on oppia aistimaan ja tuntemaan jäsenet. Haluamme opettaa Sensen tunnistamaan mahdolliset eroherkät jäsenet sekä poimia sieltä mahdolliset tulevat aktiivit. Jotta tämä tavoite onnistuu, meidän tulee kerätä kaikki mahdollinen aktiivisuutta osoittava tapahtuma talteen ja analysoitava sitä. 

Nyt julkaistussa versiossa otamme ensimmäisen tärkeän askeleen kohti tuota tavoitetta: tallennamme huomattavan määrän tapahtumia rekisteriin sekä mahdollistamme niiden tutkimisen ja kevyen analysoinnin graafin avustamana. Emme vielä tee mitään koneellista analyysia tai laskentaa, mutta nyt meillä on paikka ja tapa kerätä tietoa, joita myöhemmin voidaan hyödyntää. 

Tällä hetkellä tallennamme tapahtumia, kuten sähköpostien ja tekstiviestien lähetys, niiden avaaminen, tietojen muokkaus ja kirjautumiset. Seuraava steppi on mahdollistaa vastaavien tietojen kerääminen myös 3. osapuolen palveluista. 

Massalaskutus ja laskun tilojen takaisinluku

Taloushallinnon yhteistyökumppanimme Netvisor laajensi omaa rajapintaansa ottamaan vastaan kerralla tuhansia laskuja. Aiemmin ainoa tapa viedä laskuja Netvisoriin oli lasku kerrallaan, mikä vaikkapa 10 000 laskun kohdalla yksitellen siirrettynä ottaa tuskastuttavan kauan. Nyt tätä ongelmaa ei enää ole, vaan Sense ja Netvisor osaavat keskustella toistensa kanssa entistä tehokkaammin ja laskut saadaan toimitettua Netvisorin käsittelyyn kerralla.

Olemme toteuttaneet myös laskujen tilan automaattisen takaisinluvun, eli kun maksu Netvisorissa kohdistuu, tulee tästä Senseen tieto suhteellisen nopeasti (tällä hetkellä tarkistamme laskujen tiloja 2 tunnin välein).

Laskutusteemaan vielä liittyen on toteutettu mahdollisuus laskujen saatteiden ja liitteiden hallintaan Sensen kautta sekä kielituki (suomi, ruotsi ja englanti) näille kaikille. Rajapinnat tulevatkin heti kovaan käyttöön, kun ensimmäiset Sense-asiakkaat hoitavat jäsenlaskutuksensa nyt maaliskuussa.

Uutiskirjeeseen uusia asettelumahdollisuuksia

Olemme halunneet pitää Sensen uutiskirjeen mahdollisimman helppokäyttöisenä. Tämä tarkoittaa, että pidämme nappien määrän mahdollisimman pienenä, jotta työkalun käytön oppii ilman koulutusta (uutiskirje tulee usein osastojen tai yhdistysten käyttöön). 

Aikaisemmin uutiskirje tuki ainoastaan koko palstan levyisiä kuvia. Nyt toimme uutena mahdollisuutena lisätä noin puolen palstan levyinen kuva, jonka rinnalle saa tekstiä.