Digitalisaatio järjestöissä

14.6.2016 10:59

Sensen kehitysuutisia, kesäkuu 2016

Avoinen Sense-rekisterialusta on taas kehittynyt kuukauden verran eteenpäin. Tämän päivityksen jälkeen kehittäjiemme kesälomat kolkuttelevat ovella, ja Sensen kehitystyökin jää kesälaitumille. Seuraavan kerran Sensen kehitysuutisia julkaistaan syyskuussa. Tästä blogista voit lukea miten Senseä kehitettiin viimeisimmällä kuukauden jaksolla. Osa ominaisuuksista on päivittynyt asiakkaiden Senseihin välittömästi, mutta jotkin ominaisuuksista saa kytkettyä pyytämällä niitä Avoinen asiakaspalvelusta.

 

Postinumerohaun kehitystyöt

Sensen hakutoimintoa on kehitetty postinumerokentän osalta. Nyt Sensessä voi hakea postinumerokentästä ehdoilla ”on vähintään” tai ”on enintään”. Muutos mahdollistaa hakujoukon rajaamisen postinumeron suuruusluokan perusteella.

 

Jäsenmaksuhinnaston päivitetyt näkymät

Jäsenmaksuhinnaston luettavuutta on parannettu niin, että siinä näkyvät ainoastaan yhdistyksen nimi ja sen alla jäsenlaji ja jäsenmaksuhinta. Hinnaston tietoja voi myös suodattaa näiden tietojen mukaan. Tietojen suodattaminen helpottaa tietojen löytämistä ja tarkistamista.


Pikanäppäinyhdistelmiä käyttöön

Senseen tulivat käyttöön Ankkurista tutut näppäinyhdistelmät ctrl + s (tallenna) ja ctrl + n (lisää uusi jäsen).

 

Teknisiä valmistelutöitä

Lisäksi Sense-alustalle toteutettiin useita teknisiä valmistelutöitä:

  • Sense on toteutettu ProcessWire sisällönhallintajärjestelmällä. ProcessWiresta on tulossa uusi versio 3.0, ja tämä on vaatinut teknisiä valmistelutöitä siirtymisen sujuvoittamiseksi.
  • Senselle on tyypillistä integroitavuus muihin järjestelmiin toimivien rajapintojen kautta. Tällä jaksolla on tehty uusien Sense-asiakkuuksien hyödyksi valmistelutöitä helpottamaan kolmansien osapuolien rajapintojen lukemista.
  • Kun uusi asiakas vaihtaa edellisestä rekisterituotteesta Senseen, tehdään tietojen konversio, jossa vanhan järjestelmän tiedot tulevat siirretyiksi Sensen tietorakenteisiin. Tällä jaksolla on tehty työtä Avoinen omien sekä Avoinen ulkopuolisten asiantuntijoiden konversiotyön helpottamiseksi.