Digitalisaatio järjestöissä

14.4.2016 12:28

Sensen kehitysuutisia, huhtikuu 2016

Tänään julkaistussa Sensen päivityksessä on iso nippu korjauksia sekä muutama mukava uusi toiminnallisuus. Sense on täysiverinen SaaS-sovellus, eli kaikki uudet toiminnallisuudet ja korjaukset ovat kaikilla asiakkaillamme käytössä heti, kun päivityksiä tehdään. Mikäli jokin nyt esitellyistä ominaisuuksista rekisteristänne uupuu ja sitä kaipailette, niin voi olla, että se on erikseen kytkettävä laajennus. Olethan tällöin yhteydessä asiakaspalveluumme vaikkapa Sensen chatin kautta.

Poimintalistat tuovat joustavuutta hakuihin

Sensen hakutyökalu on saanut kovasti kiitosta selkeydestään ja monipuolisuudestaan. Aivan kaikkia hakuja silläkään ei voi koostaa, mutta usein se onnistuisi yhdistämällä kaksi eri hakua tai poistamalla hakutuloksista tietyn toisen haun tulosjoukon. Poimintalistat tekevät tämän mahdolliseksi ja vieläpä hyvin helpoksi. Lisäksi poimintalistoja voi hyödyntää ihan vain listoina. Usein on tarve ylläpitää erilaisia listoja, joiden sisältö ei määrity suoraan minkään muun tiedon pohjalta (ts. ne ei ole erikseen haettavissa). Hyviä esimerkkejä näistä listoista on vaikkapa "joulukortin saajat" tai "tarkista ennen laskutusta" tyyliset listat. 

Hyvitykset

Maaliskuussa Sensellä laskutettiin jo useammankin järjestön jäsenlaskut. Aika usein tulee tarve kuitenkin hyvittää jo lähetetty lasku (jos on vaikkapa laskutettu väärällä jäsenlajilla). Nyt Senseen saatiin valmis toteutus hyvityksien toteuttamiseen - hyvityskirjaukset viedään automaattisesti myös laskujen toimitusta ja reskontraa hoitavan Netvisorin järjestelmään.

Exceleiden suorituskyky ja päivämäärät

Olemme tehneet kovasti töitä nopeuttaaksemme exceleiden muodostamista. Etenkin excelit, joihin otetaan laajalta massalta laajasti tietoja ovat olleet Sensen kautta hitaita ladata. Olemme jo nyt päässeet nopeampaan suorituskykyyn, mutta jatkamme tätä työtä entisestään. Samassa yhteydessä muutimme päivämäärät excelin päivämääriksi ymmärtämään muotoon. Tämä tarkoittaa, että Sensen kautta ladatuissa exceleissä pystyy hyödyntämään Excelin omia ja varsin näppäriä päivämääräsuodattimia sekä muotoilemaan päivämäärät haluamallaan tavalla.

Tapahtumahallinnan integraatio

Saimme integraation Sensen ja Avoinen Tapahtumanhallinnan välillä valmiiksi. Tämä tarkoittaa, että Tapahtumanhallinnan puolella tunnistetut jäsenet saavat Sensen puolella tietoihinsa ne tapahtumat, joihin he ovat osallistuneet. Myös tapahtumien perustiedot (nimi, luokka ja ajankohta) tuodaan Senseen hallittavaksi. Näin Sense kautta voi helposti hakea tiettyyn tapahtumaan osallistuneet ja lähettää heille tekstiviestillä tai sähköpostilla kutsun seuraavaan tapahtumaan.

Iso nippu pieniä korjauksia

Tuttuun tapaan saimme mukaan ison nipun pieniä korjauksia ja parannuksia. Muutamia mainitakseni:

  • Uutiskirjeen lähetyksen esikatselu näyttää myös mahdollisen liitteen
  • Exceliin tulostuvat päivämäärät nyt ihmisen (ja excelin!) ymmärtämässä muodossa
  • Rikkinäisten sähköpostien siivous korjattu

Minkä parissa tiimi työskentelee nyt?

  • varojenjako
  • lisää suorituskykyoptimointia
  • Urheilulisenssien hallinta
  • Postin osoitepäivitykset
  • tuote- ja palvelulaskutuksen suunnittelu
  • ilmoitukset konseptin terävöittäminen (töiden valmistumisesta tai epäonnistumisesta selkeämpi ilmoittaminen, epäonnistumisen syyn ilmoittaminen asiakkaalle, ilmoitusarkisto)