Digitalisaatio järjestöissä

19.12.2018 14:30

Sense rekisterin versio 2.11 julkaistu

Siitä onkin jo yli puoli vuotta, kun olen päässyt edellisen kerran kertomaan Sensen tuotekehityksestä. Julkaisimme version 2.10 huhtikuussa 2018. Toki ehdimme sen jälkeen julkaista 11 pienempää versiota (Sensen tarkka versionumero ennen tätä päivää oli 2.10.11), mutta ne ovat sisältäneet vain bugikorjauksia tai asiakkaillemme näkymättömiä muutoksia.

Syksy Avoinella on ollut hyvin kiireinen projektitöiden merkeissä, mikä onkin ollut mukavaa vaihtelua pitkään kestäneelle tuotekehitysjaksolle. Ensi vuodelle on toki tarkoitus kiihdyttää myös Sense rekisterin sekä muidenkin tuotteidemme kehitystyötä, joten eiköhän julkaisutahti tästä taas kiihdy. Muistattehan, että otamme erittäin mielellämme vastaan palautetta asiakkailtamme, jotta voimme kehittää tuotetta juuri teidän tarpeisiinne!

Suodatetut excel-tulokset

Yksi eniten harmaita hiuksia asiakkaillemme tuottanut "ominaisuus" Sensessä on ollut sen excel-tulostamisen rivien hurja lukumäärä. Annan tästä esimerkin, jota kautta ongelmaan pääsee parhaiten kiinni:

  • haetaan kaikki jäsenet, joilla on aktiivinen jäsenyys yhdistykseen X.
  • tulostetaan exceliin jäsenen nimi sekä yhdistyksen nimi

Sense ei suinkaan tässä tilanteessa antanut sellaista exceliä, joissa olisi yhtä monta riviä kuin on aktiivisia jäseniä yhdistyksessä X, vaan exceliin tulostui myös jäsenen vanhat (ei aktiiviset) jäsenyydet sekä jäsenyydet mihin tahansa yhdistykseen. Toisin sanoen, jäsenyysriville valitut hakukriteerit eivät välittyneet enää excel-rivien tulostamiseen, vaan suodattamista oli pakko jatkaa vielä excelissä. Jatkossa hakuvaiheen suodattimet toimivat sellaisenaan myös Excelin riveihin. Jos hait vain aktiivisia jäsenyyksiä yhdistykseen X, tulee exceliinkin vain aktiivisia jäsenyyksiä yhdistykseen X.

Muita muutoksia tämän päivän versiossa ovat mm. mahdollisuus jaettuun verkko-operaattorien valintakenttään sekä oikeushallinnan listojen aakkostaminen.

Oikeushallinnan käyttöliittymäparannukset

Isoissa Sense-rekistereissä oikeushallinnan konfigurointi on melkoisen tarkkaa puuhaa. Kun kenttiä, käyttäjäryhmiä, toimintoja ja tallennettuja hakuja on paljon, alkoi aikaa mennä jo pelkästään oikean tiedon löytämiseen. Nykyään oikeushallinnasta löytyy näppärä pikahaku, jolla löydät hakemasi tiedon nopeasti.

Lisäksi nippu pienempiä ominaisuuksia ja korjauksia

  • Paranneltu Sensen REST-rajapintojen kanssa toimintaa (automaattiset retryt, tuki paginoinnille, PUT/POST-requestit)
  • Lisätty lähetettyjen kirjeiden tallentuminen viestintäarkistoon
  • Korjattu monivalintojen käsittely excel-vienneissä

Mitä seuraavaksi

Seuraavaksi haluamme kehittää exceliin valittavien kenttien valintanäkymää, sillä tällä hetkellä etenkin tietorakenteeltaan laajoissa rekistereissä kenttien valinta käy hieman sekavaksi. Lisäksi pohdimme uudistuksia asiakasviestintään rekisterin käyttöliittymän kautta ja rakennamme tukea erilaisille word-pohjille, joita voisi helposti tulostaa jäsenten tiedoilla rekisteristä.