Digitalisaatio järjestöissä

15.3.2018 09:54

Sense 2.9. julkaistu

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!  Tällä kertaa uusi versio on jo lähes kaksi viikkoa vanha kun luet tätä tiedotetta. Tavoitteenamme on viestiä uusista Sense-versioista aina päivää tai kahta ennen niiden julkaisua, jotta vältytte yllätyksiltä Senseä käyttäessä.

Moni ehtikin jo tiedustella asiakaspalvelustamme, että mihin työpöydän tallennettujen hakujen punaiset pallukat ovat kadonneet. Ne kun kertoivat aina kunkin haun osumien lukumäärän, joten olivat varsin mukava mittari jäsenmäärän seuraamiseen tai uusien jäsenhakemuksien huomaamiseen. 

Ongelma vanhassa lähestymisessä oli, että hakujen lukumäärä haettiin aina työpöydän latauksen yhteydessä, joten isommissa rekistereissä käyttäjillä joilla tallennettuja hakuja oli paljon tämä aiheutti todellisia suorituskykyongelmia. Nopea tapa tarkistaa tietyn haun osumien lukumäärä on kuitenkin tärkeä ominaisuus, joten täysin tätä toiminnallisuutta ei haluttu poistaa. Itse asiassa, päätimme toteuttaa sen astetta fiksummin.  Hakujen tilastointi onkin uuden version merkittävin uudistus.

Hakujen tilastointi

Nyt voit merkitä haluamasi haut automaattiseen tilastointiin. Tämä onnistuu suoraan työpöydältä himmennettyä graafi-ikonia klikkaamalla (oikea reuna):

Tämän jälkeen Sense laskee joka yö haun osumien lukumäärän ja tallentaa sen päiväkohtaisesti talteen (ja tuo sen tuttuun tapaan automaattisesti punaisena pallukkana työpöydälle). Näin saat yhdellä klikkauksella toteutettua esimerkiksi jäsenmäärän kehittymistä tallentavan raportin. Kun haku on tallennettu, muuttuu graafi-ikoni normaaliksi ja pääset siitä raportoinnin tuloksiin (huomioithan, että tuloksien kerääminen alkaa vasta kun ikonia painetaan ensimmäisen kerran, eli vähintään muutama päivä kannattaa odotella ennen grafiikan ihmettelyä). Hakutuloksen historia näyttää graafina tältä:

Lisäksi voit ladata raportin exceliin tarkempaa raportointia varten. Suosittelemme lisäämään ainakin keskeiset aktiivisia jäsenyyksiä koskevat haut tilastointiin.

Automaattiset kirjeiden lähetykset

Nyt saat Sensestä toimitettua kirjeet suoraan tulostukseen ja postitukseen. Palvelu on toteutettu yhteistyössä painotalo CardPlussan ja Postin kanssa. Sensen helppokäyttöisellä kirjetyökalulla voit ladata minkä tahansa pdf-tiedoston kirjeeksi ja lähettää sen haluamallesi joukolle.

Palvelun hinnat näet ennen kirjeiden lähetystä.

SMS-kirjautuminen tunnistautumiseen

Jäsenpalveluihin on perinteisesti tunnistauduttu sähköpostin ja salasanan avulla tai vaihtoehtoisesti hieman järeämmin pankkitunnuksilla. Nyt Avoine tarjoaa asiakkailleen mukavan välimallin tunnistautumiseen, eli pelkästään matkapuhelinnumeroon perustuvan tunnistautumisen. Mikäli rekisteristä löytyy kirjautuvan henkilön matkapuhelinnumero, niin kirjautumissivulla riittää, että syöttää tämän numeron ja saa sittne tekstviestillä kertakäyttöisen kirjautumiskoodin, jolla pääsee tunnistautumaan jäsenpalveluun. Varsin helppoa ja kasvattaa varmasti jäsenpalveluiden käyttöastetta - etenkin jos ne matkapuhelinnumerot löytyvät rekisteristä. SMS-tunnistautuminen tulee saataville ensin Senseen, mutta hyvin pian myös Sebacon-rekistereihimme.

Sensen versioinnista

Julkaisemme Sensestä jatkuvasti pieniä versiopäivityksiä. Ne voivat korjata bugeja, avata uusia konfigurointimahdollisuuksia tai parantaa suorituskykyä. Tällaiset muutokset eivät suoraan näy käyttäjille tai merkittävästi muuta Sensen käyttöä. Tällaisia versiopäivityksiä tulee käytännössä viikottain, joskus jopa useita kertoja päivässä.

Muutamia kertoja vuodessa julkaisemme suuremman versiopäivityksen, joiden sisällöstä kerromme täällä blogissa ja muistuttelemme myös pääkäyttäjiä erikseen chatin kautta. Koska Senseä käyttää jo sadat, ellei tuhannet yhdistys- tai seuratason käyttäjät myös (joille ei Avoinen chat-tukea ole tarjolla), niin mietimme myös suoraviivaisempaa tiedotuskanavaa näille käyttäjille. Tästä lisää myöhemmin.

Mitä kehitämme juuri nyt?

Tällä hetkellä työpöydällä on viestintätyökalujen hiomista (parannuksia raportointiin, bugikorjauksia, pieniä uusia toiminnallisuuksia) ja pikahaun nopeuttamista. Lisäksi suunnittelemme sisällön muutoshistorian tallentamista ja palauttamista - eli että kaikki muutokset jäisivät rekisteriin talteen ja näkisi kuka on päivittänyt, milloin ja mikä oli vanha arvo.