Digitalisaatio järjestöissä

22.10.2013 16:30

Raideammattilaisten osasto 81

Esittelemme blogissamme Yhdistysavaimen ja Sporttisaitin käyttäjiä ja toivomme, että nämä käyttäjäkertomukset antavat uusia ideoita ja näkökulmia muillekin. Nyt vuoron saa Raideammattilaisten osasto 81, joka käyttää Yhdistysavaimen Start-versiota.

Raideammattilaisten osasto 81 on Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) alayhdistys, jonka alla toimivat sekä Rovaniemen että Kemijärven rautatieläiset.  Yhdistys toimii rautatieammattilaisten, kuten esimerkiksi konduktöörien, junaemäntien ja siivoojien, etujen valvojana. Yhdistyksen perinteet ulottuvat vuoteen 1945, jolloin pidettiin Rovaniemen osaston perustamiskokous. Kemijärven osasto puolestaan toimi itsenäisesti vuodesta 1947 lähtien, kunnes se liitettiin 90-luvun lopulla Rovaniemen osastoon.

Vielä noin vuosi sitten osasto 81:n ammattiyhdistystoiminta oli hiipumassa, ihmiset olivat irtaantuneet omiin ympyröihinsä ja yhteydenpito esimerkiksi vanhojen työkavereiden kanssa oli heikkoa. Haluttiin keksiä keino herättää homma jälleen eloon ja syntyi ajatus osaston omista kotisivuista, jotka toimisivat ilmoitustauluna ja yhdistyksen yhteen kokoavana voimana. Yhdistysavaimen tarjoama palvelu sopi tähän tarkoitukseen täydellisesti ja nettisivut saatiinkin pystyyn käden käänteessä.  Osasto 81:n sivustolle otettiin alaosastoiksi mukaan myös paikalliset VR-eläkeläiset, VR-urheilijat sekä rautatieläisten perustama kalastusseura Rautakalat.

Kotisivuilla oli toivottu vaikutus ja koko porukan aktiivisuus parantui kuin taikaiskusta.  Mielenkiintoisia juttuja saadaan sivuille solkenaan ja jo työelämästä poistuneet eläkeläisetkin palailevat toimintaan mukaan. Osasto 81 hyödyntää Yhdistysavaimen työkaluja erittäin monipuolisesti, esimerkiksi Keskustelupalstaa käytetään yleisen keskustelun lisäksi ns. ”myydään & ostetaan” -palstana ja Kuvagallerioissa on jaettu niin juna- kuin kalakuviakin. Myös Tapahtumakalenteri, RSS-lukija, Tiedosto-osio ja lomakkeet ovat aktiivisessa käytössä.

- Raimo Kähkönen, johtokunnan jäsen ja kotisivujen ylläpitäjä, Raideammattilaisten osasto 81

Käy katsomassa miltä Osasto 81:n kotisivut näyttävät!