Digitalisaatio järjestöissä

10.12.2014 13:55

Näin saat lisättyä YouTube-videon Yhdistysavain-sivullesi

Youtube on ilmainen videopalvelu, jonne voit myös lisätä omia videoitasi ja jopa ansaita niillä mainostuloja. YouTubeen mukaan pääseminen on vain muutaman askeleen päässä, mutta tässä blogikirjoituksessa kerromme neljällä vaiheella kuinka lisätä YouTubeen omia videoita ja upottaa ne omalle Yhdistysavain -sivulle.

Videokamera

Miksi lisäisin videoni juuri YouTubeen?

  • YouTube on yksi internetin tunnetuimmista ja käytetymmistä sosiaalisista medioista. Se voi auttaa yhdistystä kasvamaan.
  • Voit lisätä videoita mielin määrin ja kuinka pitkiä tahansa. Ilmaiseksi.
  • Sisällön tuottamiseen panostamalla, voi ansaita mainostuloja. Hyvä tulonlähde isommille yhdistyksille, joilla on resursseja tuottaa laadukasta materiaalia.
  • YouTube on erikoistunut videoiden esittämiseen. Tämä mahdollistaa mm. laajaa näkyvyyttä useilla eri laitteilla.

1. Google-tilin luominen

YouTube on yksi Googlen palveluista. Päästäksesi käyttämään YouTubea täysivaltaisesti, on sinun luotava Google-tili. Luo tili osoitteessa google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään -painiketta. Eteesi tulee Kirjaudu sisään -lomake, mutta klikkaa Luo tili. Täytä kentät omilla tiedoillasi. Jatka eteenpäin kunnes tilisi on luotu. Voit nyt käyttää YouTubea Google-tililläsi, tilata kanavia, tykätä videoista ja kommentoida mielipiteesi. Jotkin YouTuben toiminnot saattavat vaatia Google+ -palveluun liittymistä.
Google-tili

2. YouTube-kanavan luominen

Ladataksesi YouTubeen videoita, on sinun luotava kanava. YouTube-kanavan luominen edellyttää liittymistä Google+ -palveluun. Mene YouTubeen ja avaa sivun oikeassa yläkulmassa oleva Tili-valikko ja klikkaa Creator Studio. Google+ -palveluun liittyminen onnistuu samassa yhteydessä kuin kanavan luominen, joten Luo kanava ja seuraa ohjeita.

3. Videon lisääminen kanavallesi

Lataa kanavallesi video klikkaamalla Lataa-painiketta. Voit joko valita haluamasi videotiedoston kovalevyltä tai raahaamalla tiedoston selainikkunaan.

Seuraavassa ikkunassa videota käsitellään. Käsittelyyn kuluva aika riippuu tiedoston koosta. Odotellessasi voit täyttää videon tietoja. Videon piilottaminen antaa lisäaikaa miettiä, haluaako sen julkaista. Piilotetun videon näkee vain, jos tietää videon osoitteen.

Vinkki! Mikäli haluaa panostaa laatuun, mutta saada mahdollisimman nopean käsittelyajan, olisi videon muuttaminen kevyempään formaattiin aiheellista ennen YouTubeen lataamista. Aiheesta löytyy paljon ohjevideoita YouTubesta.
Youtube

4. Videon liittäminen omalle Yhdistysavain-sivulle

Nyt kun video on YouTubessa, on se helppo lisätä omalle Yhdistysavain-sivulle. Kopioi videon osoite, luo sivullesi uusi Medialeike-osio ja liitä siihen kopioitu osoite. Huomaa, että medialeikkeeseen on mahdollista tuoda video myös suoraan tietokoneelta. Katso ohjeet täältä.

Muita hyödyllisiä ominaisuuksia Google-tilistä.

Oikeasta yläkulmasta löydät oman tilisi, ilmoitukset ja Sovellukset-valikon. Sovellusvalikko sisältää mm. Gmailin, YouTuben, Google Driven ja Bloggerin. Luodessasi Google-tilin on sinulla täysivaltainen pääsy näihin ominaisuuksiin.

Käyttäessäsi Google Chrome -selainta, voit ikään kuin kirjautua selaimeen käyttämällä Google-tiliäsi. Tämä mahdollistaa mm. kirjanmerkkien, selaushistorian ja laajennuksien tietojen säilymisen ja synkronoinnin eri tietokoneiden välillä.

Kirjoittajat: Anssi Häkkinen, Atte Silén (harjoittelijat)