Digitalisaatio järjestöissä

20.12.2013 10:57

Näin esität hallituksestanne aina ajantasaiset yhteystiedot kotisivuillanne (Yhdistysavaimen Jäsentieto-osiolla)

Kotisivuja tehdessä kannattaa miettiä oleellisia asioita, joita sivujen käyttäjä tulee todennäköisesti etsimään. Yksi näistä asioista on yhteystiedot.

Olet varmasti joskus törmännyt yllättävän yleiseen ongelmaan, tarvittavia yhteystietoja ei tunnu löytyvän mistään. Onko niitä ollenkaan vai enkö vain löydä? Yhteystiedot kannattaa sijoittaa omalle sivulleen, jotta tarvittaessa sivun selaajan on helppo löytää ne. Tähän on olemassa helppo ja yksinkertainen tapa.

"Miksi ottaisin Jäsentieto-osion käyttöön?"

Yhdistysavaimen Jäsentieto-osiolla saat valitsemasi ryhmän (esim. hallitus) tiedot näkyviin nopeasti ja vaivattomasti. Valitset vain ryhmän ja mitkä ryhmän jäsenten tiedoista halutaan näkyviin. Tämä toiminto on hyödyllinen jos lisäät / poistat ryhmästä jäseniä tai muutat heidän tietojaan. Sen sijaan että päivittäisit tiedot taulukkoon käsin ne päivittyvät sinne automaattisesti.

"Miten otan toiminnon käyttöön?"

Jäsentieto-osion pystyt lisäämään sivuillesi samalla tavalla kuin muunkin sisällön. Valitset vain sivun, jolle Jäsentieto-osio halutaan. Sen saa lisättyä työkalupalkin pudotusvalikosta "Muita...". Valitse ryhmä ja ne tiedot, jotka ryhmän jäseniltä haluat näkyviin. Lopuksi vain klikkaat tallenna, ja taulukko ilmestyy valitsemallesi sivulle. Tämän jälkeen pystyt tarvittaessa muuttamaan sen sijaintia sivulla.

Voit muokata ja muuttaa valintojasi

Mikäli haluat myöhemmin muokata näytettäviä tietoja, tai muuttaa ryhmää, se onnistuu helposti. Valitset vain muokkaa, muutat valintojasi ja klikkaat lopuksi tallenna. Tämän jälkeen taulukko päivittyy automaattisesti.

"Pystynkö muuttamaan sarakkeiden otsikoita? Kuinka luon uuden sarakkeen Jäsentieto-osioon?"

Sarakkeen otsikoita ei pysty muuttamaan, mutta niitä on mahdollisuus luoda lisää. Jos haluat vaikkapa esittää hallituksen jäsenten toimenkuvat jäsentieto-osiossa, voit luoda rekisteriin uuden kentän nimeltä Toimenkuva. Voit tämän jälkeen määritellä Jäsentieto-osion asetuksista, että tämän kentän tiedot näytetään osiossa.

Lisäohjeistusta Jäsentieto-osion käytöstä löydät tästä.

Oletko sinä käyttänyt tätä toimintoa hyväksesi? Jos olet, niin miten?
Kerro ajatuksistasi ja mietteistäsi kommenteissa.

Kuva: Flickr