Digitalisaatio järjestöissä

3.10.2013 11:37

Marraskuusta lähtien Rekisteri ja Kotisivut pelaavat yhteen!

Otsikko kiteyttää tämän hetken pääteeman tiimissämme. Rekisterin kehitys kiihtyy ja käynnissä on Yhdistysavain-tuotteiden huippuunsa hiottu yhteispeli. Tarkoitamme siis Yhdistysavain Rekisterin ja Yhdistysavain Kotisivujen toimintojen yhdistämistä.

[caption id="attachment_3340" align="alignnone" width="620" caption="Luonnostelua - Kohta kotisivut ja jäsenrekisteri toimivat yhteen samoilla jäsentiedoilla"][/caption]

Kaksi tuotetta - Tiedot yhdessä paikassa

Olemme kehittäneet Yhdistysavain Rekisteriin jo aika mukavan määrän ominaisuuksia. Tällä hetkellä Rekisterillä esimerkiksi laskuttaa ja viestii sähköpostitse, lähettää jäsenistölle jäsentietojen tarkistuspyynnöt ja ovatpa ensimmäiset beta-käyttäjät jo testaamassa pankkiyhteyden luomista ja tätä kautta viitemaksujen seurannan automatisointiakin.

Ennen lanseerausta haluamme vielä varmistaa Rekisterin muodostavan mahdollisimman hyvän kokonaisuuden Yhdistysavain Kotisivujen kanssa. Kaiken on pelattava yhteen kuin rasvattu. Tämä tarkoittaa sitä, että samoja jäsentietoja hyödynnetään saumattomasti sekä Kotisivuilla että Rekisterissä, eikä tiedolle luoda kahta kotia.

Tässä pähkinankuoressa se, mitä olemme tekemässä:

  • Yhdistysavain Rekisteri tulee ilmestymään jokaiselle Yhdistysavain-käyttäjälle osoitteeseen www.minunyhdistys.fi/r/
  • Vanha Jäsenluettelo katoaa ja ominaisuuksiltaan laajempi (esim. jäsentietojen tuonti, kattavat kenttätyypit, helppo jäsensuodatus, jne.) Yhdistysavain Rekisteri astuu näihin saappaisiin

Eli nykyaikaisempi, ketterämpi, kauniimpi, monipuolisempi ja kaikin puolin coolimpi jäsenhallinta mukaan kaikille käyttäjillemme, täysin ilmaiseksi! :)

Tätä kokonaisuutta oli toivottu - ja me kuuntelimme

Annoimme käyttäjiemme äänen kuulua kehitystyön aikataulutuksessa, emmekä halunneet tarpeettomasti kiirehtiä julkaisua. Tässä muutamia kommentteja käyttäjäkyselystämme Yhdistysavain Rekisterin alkumetreiltä:

Yhteispeli tuotteiden välillä

”Yhdistäkää tuote jo olemassa oleviin tuotteisiinne.”
“Näkisin mielellään, että koko paketti (www + jäsenrekisteri) olisivat saman katon alla.”
”Toivottavasti tuotte uusia ominaisuuksia myös nykyisiin tuotteisiinne ettekä vain luo uutta maksullista palvelua.”

Näitä kommentteja oli tuhottomasti, ja näin me siis teemme! Teemme lyömättömän paketin, jolla hoituvat niin kotisivut kuin jäsenrekisterikin. Joillakin yhdistyksillä varmasti painottuu kotisivukäyttö ja toisilla vaikkapa laskutus kirjeitse, mutta kaikilla on jäseniä ja näin voimme tuoda tarjolle kaikille entistä ketterämmän jäsentietojen ylläpidon ilmaiseksi.

[caption id="attachment_3321" align="alignright" width="207" caption="Uusi jäsenluettelo"][/caption]

Ilmaisuus ja hinnoittelu

”Toivottavasti nykyinen ilmaisversio säilyy ja Rekisteriäkin voi käyttää ilmaiseksi.”
"Pienessä yhdistyksessä eivät peruskäytön kustannukset paljon saisi nousta!”

Erittäin hyvin sanottu. Meidänkin mielestämme jäsenrekisterin peruskäytöstä on ihan hupsua maksaa aloitus- tai kuukausimaksuja.

Haluamme Yhdistysavain Rekisterin sopivan kaikenkokoisille yhdistyksille, joten olemme rakentaneet hinnoittelun käytön laajuuden perusteella, emme esimerkiksi suoraan jäsenmäärän tai tarvittavien ominaisuuksien mukaan. Yhtä lailla kaikkien täytyy pitää listaa jäsenistään, mutta toiset tekevät sen lisäksi vähän kaikkea ja toisille riittää viestintä sähköpostilla.

[caption id="attachment_3321" align="alignright" width="207" caption="Yhden jäsenen tiedot"][/caption]

Keep it simple

”Älkää tehkö liian monimutkaista tuotetta. Sellainen jää kaikkei varmimmin käyttämättä.”

Tämä sopii arvoihimme kuin nenä päähän. Tulemme aina pitämään tuotteemme yksinkertaisina ja sitä kautta jokaisen yhdistysaktiivin osaamiselle sopivina.

Rekisterin julkaisutavoite marraskuulla!

Olimme aiemmin suunnitelleet julkaisevamme Yhdistysavain Rekisterin erillisenä tuotteena jo syyskuussa. Nyt joudumme hieman venyttämään tätä aikataulua, jotta saamme tuotteiden välisen yhteispelin mukaan alusta alkaen. Tämän päätöksen takana olivat paljolti nykyisten käyttäjiemme ajatukset ja näiden asettaminen etusijalle. Tulemme tiedottamaan tarkasta julkaisupäivästä piakkoin.

P.s. Olemme saaneet ilahduttavan määrän ennakkoilmoittautumisia Rekisterin käyttäjiksi. Pyydämme pientä kärsivällisyyttä julkaisua odotellessa: saattepa tämän ansiosta heti Rekisterin kanssa yhteen pelaavat kotisivutkin käyttöön. :)

Kaikki teemaan liittyvät kysymykset ovat erittäin tervetulleita! Kommentoikaa vapaasti tähän artikkeliin, niin täältä kyllä vastaillaan.

Aleksi Pulkkanen
johtaja, yhdistysliiketoiminta
Avoine Oy