Digitalisaatio järjestöissä

19.8.2013 10:02

Joko Yhdistysavain Rekisterillä keittää kahvit?

Me tykkäämme yhdistyksistä. Niiden tukemiseksi tiimimme on olemassa. Nyt haluamme olla myös viemässä häslinkiä pois yhdistysten hallinnasta. Katsotaanpa menneeseen ja tulevaan Yhdistysavain Rekisterin kehityksen näkökulmasta.

[caption id="attachment_2958" align="aligncenter" width="620" caption="Tämä tunneli on vielä ihan alkutekijöissä. Yhdistysavain Rekisteri on jo vähän pidemmällä."][/caption]

Millainen Yhdistysavain Rekisteristä tulee?

Joskus keskusliitto tarjoaa yhdistyksilleen pääsyn hyödyntämään täysillä liiton monipuolista jäsenrekisteriä. Aina tilanne ei kuitenkaan ole tämä. Me olemme ponnistelleet viimeiset kuukaudet tarjotaksemme jokaiselle yhdistykselle ja urheiluseuralle käyttöön jäsenrekisterin, joka ottaa häslingin pois yhdistyksen hallinnasta. Ja mikä tärkeintä, tämä rekisteri tekee sen vieläpä niin, että jokaikinen hallituslainen osaa käyttää rekisteriä ilman koulutuksia.

Toinen asia, jossa haluamme erottua kilpailijoista kuin laatudraiveri kopiomailoista, on vastine rahalle. Mielestämme ei ole oikein, että yhdistyksiä rahastetaan silloinkin, kun rekisterin käytöstä ei oikeasti hyödy. Yhdistysavain Rekisterin käytöstä maksat vain, kun teet jotain merkityksellistä (lisätietoja www.yhdistysavain.fi/rekisteri/hinnasto/). Kerrotaan nyt vielä, että emme tuo myöskään mukaan jäsenrajoja, vaan rekisterin on tarkoitus sopia hieman isommallekin poppoolle.

Viisi kuukautta kehitystyötä (ja vähän lomailua välissä) - mitä ollaan saatu aikaiseksi?

Vilkaisin ennen tämän kirjoituksen aloittamista vanhoja muistiinpanoja. Ensimmäisen Yhdistysavain Rekisteriä käsittelevän PBI:n (product backlog item) olin tallentanut 13.3.2013, eli n. 5 kuukautta sitten. Taisi olla otsikoltaan "Listaa jäsenet" tai jotain yhtä vallankumouksellista. :) Nyt vettä on Tammerkoskessa virrannut jo jokunen litra ja tavoittelemamme julkaisuajankohtakin lähestyy (syyskuu 2013). Ilokseni voin kertoa, että olemme edistyneet rekisterituotteen kehityksessä hyvin. Tällä hetkellä Yhdistysavain Rekisteri toteuttaa mm. seuraavia taikoja (klikkaa nähdäksesi kuvan):

Ja kulman takana ovat mm.

    • Kohdista viitemaksut automaattisesti
    • Muokkaa usean jäsenen tietoja kerralla
    • Näe kokonaisnäkymä sähköpostiosoitteiden ajantasaisuudesta
    • Lähetä tekstiviestejä ja kirjeitä suoraan rekisteristä
    • Näe arvio viestin perillemenosta ("Tavoitat todennäköisesti 65%-80% vastaanottajista.")

Kulman takanakin on siis aika jännää kamaa. Tulevia ominaisuuksia tullaan lähiaikoina ruotimaan lisää tässä blogissa. Kahvinkeitto tulisi kuitenkin edelleen hoitaa ihan kahvinkeittimellä. :)

"Ihan kiva, mutta mitä seuraavaksi?"

Tavoitteemme on tuoda mukaan toinen viestintäväline sähköpostin rinnalle ja mahdollistaa viitemaksujen kohdistamisen automatisointi ennen Yhdistysavain Rekisterin julkaisua. Tiimimme siis jatkaa koodausta ja konseptointia rivakalla tahdilla.

Julkaisu syyskuussa - Ilmoittaudu ennakkoon jo nyt!

Ai miksikö ilmoittautua? Ilmoittautumalla olet tietävien joukossa. Tiedotamme sinua kehityksen etenemisestä ja kutsumme sinut heti ensimmäisenä rekisterin käyttöön, kun "olemme livenä"!

Tulossa on siis monella tavalla mielenkiintoinen jäsenrekisteri. Mikäli pidät kuulemastasi,
näytä se meille ilmoittautumalla »

Aleksi Pulkkanen
johtaja, yhdistysliiketoiminta
Optinet Oy

Kuva Flickr - Uair01