Digitalisaatio järjestöissä

16.6.2016 14:30

Jokaista fi-verkkotunnuksen käyttäjää palvelee jatkossa oma välittäjä

Monilla käyttäjillämme on omayhdistys.fi -muotoisia, erikseen hankittuja verkkotunnuksia. Mikäli olet aiemmin itse rekisteröinyt fi-päätteisen verkkotunnuksen tai uusinut verkkotunnuksen voimassaolon, kannattaa sinun tutustua tulossa olevaan lakimuutokseen.

3285005443_faca57d9f2_z

Tähän saakka fi-verkkotunnuksen on voinut rekisteröidä ja uudistaa suoraan Viestintäviraston kautta, mutta 5.9.2016 jälkeen tunnusta hoitavat Viestintäviraston päätöksellä ainoastaan verkkotunnusvälittäjät – jollainen Avoinekin on.

Käyttäjän ei tarvitse tehdä mitään

Jos verkkotunnuksesi voimassaolo on päättymässä ja uusiminen on pian ajankohtaista, voi uusimisen vielä syyskuun alkuun saakka hoitaa myös itse suoraan viestintäviraston kanssa. Muutoksen voimaan astuminen ei edellytä mitään toimenpiteitä käyttäjiltämme, mutta yhteystietojen ajantasaisuudesta sivuston tilaustiedoissa tulee pitää erityistä huolta.

Jos verkkotunnuksesi on ylläpidossa Avoinen nimipalvelimilla, tulee Avoine olemaan verkkotunnusvälittäjäsi jatkossa eikä tästä tarvitse tehdä mitään erillistä sopimusta. Uusimisen tullessa ajankohtaiseksi uusimme verkkotunnuksen voimassaolon puolestasi – tietysti oltuamme yhteydessä sinuun.

Rekisteröinnin kriteerit muuttuvat

Lakimuutos tarkoittaa verkkotunnuksen rekisteröintiin liittyvien kriteerien muutosta. Lakimuutoksen myötä fi-verkkotunnusten rekisteröintirajoitukset vapautuvat, joten myös ulkomaalaiset yksityishenkilöt ja ulkomaiset yritykset voivat olla fi-verkkotunnusten käyttäjiä. Jatkossa verkkotunnus on aina merkittävä todellisen käyttäjän eikä esimerkiksi välittäjän nimiin. Välittäjä ainoastaan hallinnoi verkkotunnusta asiakkaan puolesta.

Avoine tarjoaa verkkotunnusvälittäjänä käyttäjilleen nimipalvelut, verkkotunnusten voimassaolon uusinnat, siirrot, irtisanomiset ja kaikki muut verkkotunnuksen hallinnointiin liittyvät muutokset. Jos sinulla on kysyttävää liittyen tämän muutoksen vaikutuksiin, kerromme mielellämme lisää osoitteessa asiakaspalvelu@yhdistysavain.fi

Kuva: Flickr - Wonderlane