Digitalisaatio järjestöissä

9.9.2015 11:28

Järjestöjen uusi näytös - kurkistus kulissien taakse

Tuleva aamiaistilaisuus on meille Avoinelaisille iso juttu, sillä se kääntää uuden sivun Avoinen historiassa.

Viimeinen puolitoista vuotta on ollut vaikea. Tasapainon löytäminen uuden kehittämisen, nykyisten asiakkaiden palvelemisen sekä asiakashankinnan välillä on ollut haastavaa. Olemme navigoineet vaiheittain tarkentuvien tavoitteiden, organisaatiomuutosten ja aikataulupoikkeamien karikoissa. Pienessä yrityksessä uudistaminen on kuin veistäisi laivan runkoa uuteen muotoon keskellä valtamerta: aluksen on kelluttava koko ajan rakennustöistä huolimatta. Olen sekä jännittänyt että ihaillut porukkamme kärsivällisyyttä.

Noin 18 kuukautta sitten päätimme kehittää uuden jäsenhallintakonseptin liitoille. Olimme oppineet paljon viimeisen kymmenen vuoden aikana ja halusimme tehdä asioita uudella tavalla, jota nykyinen teknologiamme ei mahdollistanut. Halusimme samanaikaisesti uudistaa asiakaskokemusta, teknologiaa ja tapaamme kehittää tuotteita. Unelmaksemme kirkastui kolmannen sukupolven digitaalinen jäsenhallintaympäristö, jonka käyttöönotto, mukauttaminen ja integrointi on merkittävästi aiempaa sujuvampaa. Keväällä 2013 asiakkaidemme kanssa järjestämässä tulevaisuustyöpajassa olimme tunnistaneet tarpeen jäsenrekisterille, joka tukee jäsenyyden elinkaaren johtamista ja luo perustan älykkäälle digitaaliselle jäsenyydelle. Avoine Sense tarkoittaa älykästä jäsenyyden ympärille rakentuvaa toimintaa ja tätä tukevaa teknologiaa.

Tulevasta virstanpylväästä huolimatta matkamme Sensen kanssa on vasta alussa. Tähän mennessä merkittävä osa työstä on tehty rekisterialustan parissa, joka mahdollistavaa käyttöliittymäpohjaisen mukauttamisen (esimerkiksi tietomallit, prosessit, integraatiot) ja tyypilliset jäsenrekisteriltä vaaditut toiminnallisuudet. Seuraavaksi suuntaamme katseemme edistyneiden jäsenyyden johtamisen välineisiin (CRM) sekä jäsenanalytiikkaan. Lisäksi tavoitteenamme on myös toimia osana verkostoa, jonka kautta asiakkaamme löytävät parhaan mahdollisen osaamisen ja ratkaisut järjestön toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Valitsimme tilaisuutemme toteutuspaikaksi Teatterimuseon. Teatterimuseo on yksi persoonallisimmista ja mielikuvituksellisimmista tiloista, joita olen Helsingissä nähnyt. Ihastuin mahdollisuuteen hyödyntää historian ja tulevaisuuden väliin muodostuvaa luovaa jännitettä. Asiakkaidemme historiat kietoutuvat suomalaiseen kulttuuriperimään: yhteiskuntamme on murroksessa, jossa tarvitsemme osaamisen lisäksi mielikuvitusta uusien tarinoiden tuomiseksi yhteiskunnalliselle näyttämölle.

Toivotan kaikki lämpimästi mukaan tilaisuuteemme 20.10.2015! Voit ilmoittautua tilaisuuteen 12.10.2015 mennessä osoitteessa https://www.avoine.fi/koulutukset/jarjestojen-uusi-naytos-aamiaistilaisuus/.

 

 

Kuva Flickr, Kevin Dooley