Digitalisaatio järjestöissä

2.11.2015 14:30

Järjestöjen uusi näytös -aamiaistilaisuus – mistä oli kysymys?

Avoine järjesti pari viikkoa sitten Järjestöjen uusi näytös aamiaistilaisuuden Teatterimuseolla, jossa musiikkiesitysten ja tarjoilun lisäksi saatiin nauttia asiantuntijapuheenvuoroista. Mitä uutta järjestöjen maailmaan kuuluu? Jos et päässyt paikalle, tässä lyhyt yhteenveto antoisasta aamupäivästä.

Tuomo Heikkilän avauspuheenvuoroon lavalle nousivat Heidi Korva ja Salla Saarinen. Heidän puheenvuorossaan korostuivat erityisesti järjestöjen tarve vedota ihmisiin ja heidän tunteisiinsa. Keskeistä on osallistaa ihmiset tavoittelemaan yhteistä unelmaa, ei esitellä jäsenille järjestön hallintoa.

Ihmiset arvostavat eniten tunnetta siitä, että he voivat vaikuttaa tärkeiksi kokemiinsa asioihin.  Tämän takia on panostettava innostavaan viestintään ja luotava erilaisia, tilanteisiin sopivia osallistumisen muotoja.

Tauon jälkeen Mikko Mantere ja Antti Peisa esittelivät Avoine Sense -tuoteperheen, joka tarjoaa ratkaisut järjestön toiminnanohjaukseen ja verkkoviestintään.  Sense merkitsee uudenlaista tapaa ajatella jäseniä, järjestöjä ja jäsenpalvelua.

Pitkän kehityksen tuloksena on suunniteltu esimerkiksi älykkäitä jäsenominaisuuksia, tietojen keräämistä ja käyttöä sekä liitettävyyttä muihin järjestelmiin. Helpot käyttöönotot ja miellyttävä käytettävyys tekevät osaltaan järjestön arjesta helpompaa. Palautteen perusteella Sense on saapunut juuri oikeaan aikaan, sillä kiinnostusta sitä kohtaan ilmeni paljon.

Viimeisenä nähtiin Rantalainen Helsingin Risto Iivosen esitys modernista taloushallinnosta. Nykyaikaisessa järjestämässä kaikki taloushallinnon palvelut löytyvät yhdestä paikasta toisin kuin perinteisesti on ollut tapana.

Nykyaikaisessa yhteiskäyttöisessä mallissa koko prosessi on myös asiakkaalle jatkuvasti avoin ja mahdollistaa joustavan työnjaon. Lisäksi integraatiolla on keskeinen merkitys: taloushallinnon ympärille on mahdollista rakentaa kattava ekosysteemi, joka sisältää jäsenrekisterit, kassajärjestelmät ja mobiilisovellukset. Sense-palvelut toimivat sujuvasti Visman Netvisor-palvelun kanssa, joka puolestaan toimii yhdessä Rantalaisen palvelujen kanssa.

Toivottavasti näemme uudelleen vastaavien tilaisuuksien merkeissä.  Aamiaistilaisuuden esitysten materiaalit voit ladata osoitteesta https://www.avoine.fi/tiedostot-aamiaistilaisuudesta/.

 

 

Kuvat: Heikki Saarinen