Digitalisaatio järjestöissä

11.10.2018 09:35

Järjestödigi-kartoitus 2018 – keräämme uutta tietoa järjestösektorilta

Digitalisaatio koskettaa meitä kaikkia. Digitalisaatio tai digitalisoituminen tarkoittaa digitaalisen tietotekniikan yleistymistä arkielämän toiminnoissa. Digitalisaation kehitys haastaa meitä pohtimaan olemassa olevia toimintamalleja ja antaa mahdollisuuksia luoda uusia ja joustavampia tapoja toimia sähköisten palveluiden avulla.

Järjestödigi-kartoitus selvittää suomalaisten järjestöjen tilaa digitalisaatioon, viestintään ja sosiaalisen median käyttöön liittyen. Kyseessä on toista kertaa toteutettava järjestöjen ja yhdistysten digitalisaatiota ja viidettä kertaa järjestösomen tilaa Suomessa kartoittava kokonaisuus. Kysely on tarkoitettu järjestöjen ja yhdistysten toimijoille, viestijöille, työntekijöille, luottamushenkilöille ja johtajille, mutta vastata voi myös muussa järjestöroolissa. Keräämme vastauksia kaikilta järjestösektoreilta ja eri kokoisista järjestöistä. Jokainen vastaus on arvokas ja vahvistaa koko suomalaisen järjestökentän tilan hahmottamista aihepiirien tiimoilta. Kartoituksen toteuttavat yhteistyössä Avoine OyTIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry ja Viestintä-Piritta Oy.

Vastaa kyselyyn tästä.

Kartoituksen linkkiä voi vapaasti jakaa sosiaalisessa mediassa! #järjestödigi


Haluamme Järjestödigi-kartoituksen tekemällä

  • tarjota järjestöille tietoa digitalisaation, viestinnän ja somen tilasta Suomessa
  • antaa järjestöille mahdollisuuden peilata omaa tilannettaan tuloksiin
  • esitellä konkreettisia vinkkejä järjestöjen tavoista toimia aihepiirin saralla
  • sekä pitää yllä keskustelua digiosaamisen ja digitalisaation merkityksestä järjestökentällä.

Kyselyn kokonaan täyttäneiden kesken arvomme:

  • 3 lippua TIEKEn Vaikuta ja vaikutu - Osaamisen uusi taajuus -tapahtumaan 25.10.2018
  • 1 osallistumisen Viestintä-Pirittan kevään 2019 avoimiin koulutukseen (kesto 3 tuntia)
  • 2 kpl Lippu.fi-lahjakortteja (á 50€)

Seminaariliput arvotaan 16.10.2018 mennessä vastanneiden kesken. Muut palkinnot arvotaan kartoituksen julkistamistilaisuuden jälkeen ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.


Kartoituksen tulokset ja julkaisutilaisuus 13.12.2018

Kartoituksen tulokset julkaistaan Helsingissä Kansallismuseon seminaaritilassa Karhunpesä. Tapahtuma on aamiaistilaisuus, jonka yhtenä tavoitteena on tuoda yhteen järjestöihmisiä ja tarjota mahdollisuus myös keskinäiseen verkostoitumiseen.

Tilaisuuden ohjelma koostuu järjestödigi- ja -sometulosten julkaisusta. Esittelijöinä toimivat Avoine Oy:n Tuomo Heikkilä, TIEKE ry:n Hanna Vuohelainen ja Viestintä-Piritta Oy:n Piritta Seppälä.  Järjestösome-osuuden yhteydessä Viestintä-Pirittan Piritta julkaisee perinteiseen tapaan myös Järjestösome-trendit 2019.

Julkaisutilaisuuden ohjelma:

8.30 Aamiainen
9.00-9.45 Järjestödigi-tulosten esittely
9.45-10.15 Tauko ja verkostoitumista
10.15-11.00 Järjestösome-tulosten esittely ja Järjestösome-trendit 2019

Ilmoittaudu mukaan!

Tilaisuus järjestetään Kansallismuseolla, osoitteessa Mannerheimintie 34. Sisäänkäynti on kokoustilojen ovesta A2, katutasosta pääoven oikealta puolen.

Aamiaistilaisuuteen mahtuu 80 ensimmäistä ilmoittautunutta ja sen hinta on 49 € + alv 24%. Osallistujat saavat ilmaisen sisäänpääsyn Kansallismuseon näyttelyihin saman päivän aikana. Museon sisäänpääsytarra on voimassa koko päivän ajan klo 11-18.

Tervetuloa!