Digitalisaatio järjestöissä

17.10.2017 11:35

Järjestödigi-kartoitus 2017

Järjestödigi-kartoitus selvittää suomalaisten järjestöjen tilaa digitalisaatioon, viestintään ja sosiaalisen median käyttöön liittyen. Kyseessä on ensimmäistä kertaa näin laaja-alaisena kyselynä toteutettava ja neljättä kertaa järjestösomen tilaa Suomessa kartoittava kokonaisuus.

Kysely on tarkoitettu järjestöjen työntekijöille, johtajille, kehittäjille, viestijöille ja luottamushenkilöille, mutta vastata voi myös muussa järjestöroolissa. Keräämme vastauksia kaikilta järjestösektoreilta ja eri kokoisista järjestöistä. Jokainen vastaus on arvokas ja vahvistaa suomalaisten järjestöjen tilan hahmottamista aihepiirien tiimoilta.

Avoine toteuttaa kartoituksen yhteistyössä TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:n ja Viestintä-Piritta Oy:n kanssa.

Kysely on vuosina 2014-2016 toteutettu Järjestösome-kartoituksena Viestintä-Pirittan toimesta. Tänä vuonna halusimme laajentaa kartoituksen aihepiiriä järjestösomesta käsittelemään myös järjestöjen digitalisaatiota ja viestintää.

Kartoituksen tavoitteena on:

  • tarjota järjestöille tietoa digitalisaation, viestinnän ja somen tilasta Suomessa
  • antaa järjestöille mahdollisuuden peilata omaa tilannettaan tuloksiin
  • esitellä konkreettisia vinkkejä järjestöjen tavoista toimia aihepiirin saralla
  • pitää yllä keskustelua digiosaamisen ja digitalisaation merkityksestä järjestöjen keskuudessa

Vastaa tästä kyselyyn. 

Kysely sulkeutuu 3.11.2017.


Kaikkien kyselyn kokonaan täyttäneiden kesken arvomme:

  • 3 lippua Tieke ry:n Ytyä-seminaariin 28.11.2017
  • 1 osallistumisen Viestintä-Pirittan kevään 2018 avoimiin koulutukseen (kesto 3 tuntia)
  • 3 kappaletta älykästä palovaroitinta

Kartoituksen tulokset ja julkaisutilaisuus 15.12.2017

Kartoituksen tulokset julkaistaan Helsingissä Kansallismuseon seminaaritilassa Karhunpesä. Tapahtuma on aamiaistilaisuus, jonka yhtenä tavoitteena on tuoda yhteen järjestöihmisiä ja tarjota mahdollisuus myös keskinäiseen verkostoitumiseen. Yhteenveto tuloksista jaetaan myös jälkikäteen somessa.

Tilaisuuden ohjelma koostuu järjestödigi- ja -sometulosten julkaisusta. Esittelijöinä toimivat Avoine Oy:n Tuomo Heikkilä, TIEKE ry:n Hanna Vuohelainen ja Viestintä-Piritta Oy:n Piritta Seppälä.  Järjestösome-osuuden yhteydessä Viestintä-Pirittan Piritta julkaisee perinteiseen tapaan myös Järjestösome-trendit 2018.

Julkaisutilaisuuden ohjelma:

8.30 Aamiainen
9.00-9.45 Järjestödigi-tulosten esittely
9.45-10.15 Tauko ja verkostoitumista
10.15-11.00 Järjestösome-tulosten esittely ja Järjestösome-trendit 2018

Tilaisuus järjestetään Kansallismuseolla, osoitteessa Mannerheimintie 34. Sisäänkäynti on kokoustilojen ovesta A2, katutasosta pääoven oikealta puolen. Osallistujat saavat ilmaisen sisäänpääsyn Kansallismuseon näyttelyihin saman päivän aikana. Museon sisäänpääsytarra on voimassa koko päivän ajan klo 11-18.

Aamiaistilaisuuteen mahtuu 90 ensimmäistä ilmoittautunutta ja sen hinta on 49 € + alv 24%.

llmoittaudu mukaan!