Digitalisaatio järjestöissä

7.1.2014 14:03

Hyvinkään taidekoulun tuki ry

Tämänkertainen käyttäjäkertomuksemme tulee Hyvinkään taidekoulun tuki ry:ltä. Yhdistysavain on ollut taidekoululla käytössä jo pidemmän aikaa, ja he ovat ovat ottaneet palvelun ominaisuudet erittäin monipuolisesti käyttöönsä.

Hyvinkään taidekoulun tuki ry ylläpitää laadukasta kuvataide- ja valokuvausopetusta tarjoavaa taidekoulua, jolla on jo pitkät perinteet Hyvinkäällä. Se on toiminut aktiivisesti kohta 50 vuotta, ylläpitäen omalta osaltaan Hyvinkään mainetta kuvataidekaupunkina. Koulun peruspilari on kaksivuotinen kuvataidelinja, jossa opiskellaan viitenä päivänä viikossa piirustusta, maalausta, grafiikkaa, kuvanveistoa, väri- ja sommitteluoppia sekä taidehistoriaa. Uutena tulokkaana on valtavan suosion saavuttanut valokuvauslinja. Hyvinkään taidekoulun tuki ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka päämääränä on tarjota mahdollisuus laadukkaisiin kuvataideopintoihin muun muassa itsenäisille harrastajille, taiteen korkeakouluihin pyrkiville ja täydennyskoulutukseksi luovilla aloilla työskenteleville.

Johtokunnan puheenjohtaja oli toisissa yhteyksissä tutustunut tuotteeseen ja havainnut sen käteväksi ja moneen taipuvaksi verkkopalveluratkaisuksi. Hyvinkään taidekoulu käyttää Yhdistysavainta todella monipuolisesti hyödyksi, ja yhdessä sosiaalisen median palveluiden kanssa, koulun kurssien ja linjojen markkinointiin riittää Yhdistysavain. Sivujen kautta tavoitettuja taidekoulun palveluista kiinnostuneita uutiskirjeen tilaajia on nyt sadoittain ja uusia tulee jatkuvasti. Koulutuksiin hakeminen tapahtuu kätevästi Yhdistysavaimen verkkolomakkeella.

Kuva- ja valokuvataiteeseen keskittyneenä oppilaitoksena Hyvinkään taidekoululle on hyötyä myös Yhdistysavaimen kätevistä työkaluista, joilla kuvat voi tuoda näyttävästi esiin. Sivuilta löytyy Galleria, jossa on kuvia koulun toiminnasta ja oppilaiden töistä. Jos Yhdistysavaimen omat työkalut eivät taivu aina kaikkeen, mitä mieleen juolahtaa, otamme avuksi HTML-osion, jonka avulla sivuille on upotettu mm. Flickr-gallerian diaesitys, Google-kartta ja Facebook-liitännäinen. Lisäksi valokuvauslinjan kuvagalleriaan on liitetty videopätkä Medialeike-työkalulla.

Jäsenhuone on nimetty uudelleen Kahvihuoneeksi. Se on eräänlainen verkko-oppimisympäristö, jossa opiskelijat käyvät verkkokeskusteluja annetuista tehtävistä, sopivat keskenään retkistä ja jakavat hyödyllisiä linkkejä. Kahvihuoneessa on ladattavana opettajien jakamaa materiaalia ja sieltä näkee myös annetut etätehtävät.

- Raimo Oksanen, johtokunnan puheenjohtaja, Hyvinkään taidekoulun tuki ry

Käy tutustumassa taidekoulun näyttäviin sivuihin!