Digitalisaatio järjestöissä

8.12.2015 14:36

Hyvää joulua - myös vähempiosaisille

Valitettavasti tänäkään vuonna asiakkaamme eivät saa painettua joulukorttia, logollamme varustettua muistitikkua tai sitä keskihintaista viinipulloa, jossa on näyttävä etiketti. Ymmärrämme, että kortin saaminen ilahduttaa ja miksipä ei se uusi heijastin tai logopipokin tule hyvään käyttöön. Syy lahjattomuuteen ei ole siinä, ettemmekö arvostaisi ja haluaisi muistaa asiakkaitamme. Päinvastoin: olette sydämessämme ja teemme joka päivä työtämme teitä varten. Toivomme, että tiedätte olevanne meille tärkeitä, sillä meille te olette olemassaolomme edellytys.

Haluamme rakentaa kulttuuria, jossa emme ilmaise arvostustamme tavaroilla, joita emme tarvitse. Haluamme käyttää asiakkaita palvelemalla ansaitsemamme rahat fiksummin. Tuotanto-, posti- ja painokuluineen viiden euron kortti lämmittää pari kolme minuuttia - viinipullo muutaman tunnin. Kehitysmaassa samalla rahalla saa vaikkapa koulutarvikkeet vuodeksi.

Valitsemme Avoinella vuosittain lahjoituskohteet yhdessä henkilöstön kanssa. Tänä vuonna valitsimme yhden kotimaisen ja yhden kansainvälisen kohteen. Arvostamme kohteissa pitkäjänteisyyttä ja systeemistä vaikuttavuutta. Haluamme nostaa esiin myös sellaisia kohteita, jotka eivät nouse otsikoihin ja saa tuekseen median huomiota. Lahjoituksen saavassa organisaatiossa arvostamme luotettavuutta ja toiminnan tehokkuutta.

Kansainväliseksi kohteeksi valitsimme Suomen UN Womenin, sillä toiminnalla tuetaan maailman heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Suomen kohteeksi valitsimme Pelastakaa Lapset ry:n Suomen työn. Lahjoitimme kumpaankin kohteeseen 600 €.

Toiveikasta ja merkityksellistä joulun odotusta,

Tuomo Heikkilä
toimitusjohtaja, Avoine

 

Kuva: Flickr / Kevin Dooley