Digitalisaatio järjestöissä

10.9.2013 12:44

Enemmän vaihtoehtoja kuvien jakamiseen

Eräs nykyajan internetin hyvä puoli on, että miltei kaikkiin tarkoituksiin on jo tehty jonkinlaisia apuvälineitä, ja monet näistä ovat saatavilla ilmaiseksi. Netissä olevia kuvapalveluita voi hyödyntää ilman omia nettisivuja, mutta ne eivät suinkaan ole pelkkiä yksinäisiä saarekkeita.

Osan kuvista voi säilöä odottamaan parempia aikoja netissäkin.

 

 

Aiemmassa blogikirjoituksessa  kerrottiin tiedostonjakopalvelujen, kuten Dropboxin hyödyntämisestä. Astetta hyödyllisemmäksi tiedostonjaon idea muuttuu, kun useat eri palvelut voivat keskustella keskenään.  Esimerkiksi Trovebox-palvelun kautta on mahdollista käyttää kuvia siten, että kuvat tallennetaan Dropbox- tai Box.com- palveluun (kehittäjät lupaavat tulevaisuudessa myös SkyDrive ja Google Drive-tuen).

Yhdistysvaimen galleria on oiva työkalu kuvien julkaisuun, mutta suurten kuvamäärien ollessa kyseessä ei gallerian sisällöstä päättäminen ole aina välttämättä itsestään selvää. Saatetaan siis tarvita jokin simppeli ja moneen suuntaan yhteydessä oleva ”kuvavarasto”, joka pysyy poissa yhdistyksen nettisivujen eheyttä sotkemasta.

Kätevää onkin käyttää julkaisemattomana kuvavarastona ilmaispalvelua, joka keskittyy vain kuvien hallintaan, tägäämiseen ja järjestelyyn. Troveboxissa kuvatiedostot voi valita tallentaa haluamaansa palveluun, mutta niitä voi käyttää ja järjestellä Troveboxin käyttöliittymässä. Linkit muodostettuihin gallerioihin on sitten helppo jakaa asianomaisten kesken.

Homman juonihan on, että kun sopivat kuvat suuremmasta massasta on valittu, voi kuvat heittää suoraan tiedostojen säilytysopaikasta Yhdistysvaimen kuvagalleriaan muutamalla klikkauksella. Yksittäiset kuvat voi jakaa myös Troveboxista sähköpostitse, joten kuvien lisääminen Yhdistysavaimen galleriaan onnistuu helposti myös sähköpostituonnin kautta.

Vaikkei tällaista ratkaisua juuri nyt tarvitsisikaan, on hyvä pitää mielessä eri ohjelmien yhteiskäytön mahdollisuudet. Mikään palvelu ei tee aivan kaikkea, mutta palvelut ovat yhä enemmän yhteydessä toisiinsa, jotenn niitä voi hyödyntää aiempaa monipuolisemmin.

Minkälaisia kokemuksia teidän yhdistyksessänne on netin kuvapalveluista, ja mikä on toiminut parhaiten?

Kuva: Flickr - QT1p