Digitalisaatio järjestöissä

15.11.2016 14:33

Digitalisaatio, järjestöt ja tulevaisuus puhuttivat Avoinen aamiaisseminaarissa

Tiistaina 15.11.2016 noin 80 henkeä yli 60 organisaatiosta kokoontui Helsingin Kokomo Tikibarin lämpöön kuulemaan ja keskustelemaan digitalisaatiosta ja sen roolista järjestöjen tulevaisuudessa. Avoinen aamiaisseminaarin aamupäivä sisälsi herkullista aamupalaa sekä kiinnostavia puheenvuoroja.

Tilaisuuden avasi Avoinen toimitusjohtaja Tuomo Heikkilä. Puheenvuorossaan Heikkilä erotti toisistaan digitalisoinnin ja digitalisaation. Digitalisoinnin tarkoittaessa analogisen muuntamista digitaaliseksi, digitalisaatio taas tarkoittaa muutoksia toiminnassa niin, että muutokset luovat uutta arvoa asiakaskunnalle.

 

Tuomo Heikkilä
Tuomo Heikkilä

 

Avoinen myyntipäällikkö Mikko Mantere esitteli Avoinen Sense-rekisterialustaa ja palvelukokonaisuutta. Osana esitystä yleisö pääsi näkemään videon, jossa Avoinen asiakas SF-Caravan ry pohti digitalisaation merkityksiä yhdistyksen toiminnalle ja kertoi Sensen käyttöönotosta. Twitterissä Mikko Mantere sai kiitosta esityksensä osuudesta, joka käsitteli Sensen ja Avoinen suhdetta muuttuvaan tietosuojalainsäädäntöön:

#Tietosuoja-asetukseen 2018 valmistautuminen mainio puheenvuoro, tärkeä koulutusaihe myös vapaaehtoisille #henkilötiedot #Avoinelive

— Mikko Lehtonen (@Mige_Lehtonen) 15. marraskuuta 2016

 


Mikko Mantere

 

Marko Heiskanen Puolustusvoimista esitteli oman organisaationsa digitaalista palvelukokonaisuutta ja nuorten tavoittamista sen kautta. Puheensa alkuun Heiskanen totesi Puolustusvoimien jakavan samoja haasteita kuin järjestökenttä yleensä: organisaatiot taistelevat ihmisten ajasta ja miettivät sitä, miten ihmisiä saadaan sitoutettua koko elinkaaren ajaksi. Heiskanen totesi monikanavaisuuden olevan päivän sana. Puolustusvoimat hyödyntävät digitaalisia kanavia nuorten tavoittamiseen jo ennen palvelusajan alkamista.

 


Marko Heiskanen

 


Tapahtumassa toimintaansa esittelivät myös Avoinen yhteistyökumppanit Agendium, Visma Services, Menestyvät järjestöt ja Viestintä Piritta.

 

Tapahtuman päätöspuheen piti Ville Tolvanen Digitalist Networksista. Puheenvuorossaan Tolvanen maalasi kuvaa digitalisoituvasta maailmasta, jossa jatkossa yhä suurempi osa toiminnasta toteutuu älykkäiden palveluiden kautta tai avulla. Tolvanen herätteli järjestöyleisöä innostumaan digitalisaatiosta ja kannusti muuttamaan omaa toimintaa ja koko maailmaa sen kautta. Tolvasen mukaan jokaisella järjestöllä pitäisi olla asiakaslähtöinen digivisio: miltä jäsenen jäsenkokemus näyttää kolmen vuoden päästä? Digitaalisten palveluiden suunnittelu tulee pohjata tuohon visioon, oman järjestön kulttuurin ymmärrykseen ja missioon. Tolvasen mukaan

"pahin asia, mitä voi tapahtua, on että ei tapahdu mitään".

Tolvanen kannusti kaikkia järjestöjä avoimeen verkkoviestintään. Jatkuva jakaminen ja tekeminen avoimesti omissa ja ansaituissa kanavissa tarkoittaa huomiota, jolla on lyhyen tähtäimen nopeiden vaikutusten lisäksi hitaita pitkän ajan arvovaikutuksia. "Ja kun ihmiset innostuvat, seuraa rahoitus perässä", Tolvanen toteaa.
 


Ville Tolvanen

 

Kiitämme kaikkia upeasta tapahtumasta!

Katso lisää kuvia tapahtumasta täällä.