Digitalisaatio järjestöissä

24.11.2016 13:51

Avoine Sense vahvistaa Suomen Migreeniyhdistyksen digitaalisia palveluita

Avoine Sensestä on muodostunut keskeinen osa Suomen Migreeniyhdistyksen digitaalisten palveluiden kokonaisuutta. Sense on yhdistyksen jäsenpalveluiden ytimessä, ja mahdollistaa myös tulevaisuudessa palvelukokonaisuuden sujuvat muutokset.

Migreeniyhdistyksen toiminnanjohtaja Hanna Vuollo oli juuri aloittanut tehtävässään keväällä 2016, kun siirtymäprojekti Avoinen aiemmasta rekisterijärjestelmästä Avoine Senseen oli loppusuoralla. Vuollo ei ehtinyt perehtyä aiemmin käytössä olleeseen järjestelmään, mutta Senselle hän jakaa roppakaupalla kiitosta: "Sense on ulkoasultaan raikas ja nykyaikainen, ja toiminnoiltaan selkeä sekä helppokäyttöinen."  

Vajaan 4000 jäsenen Migreeniyhdistys käyttää Avoine Senseä jäsenhallinnan perustehtävien toteuttamiseen: jäsenten tietojen ylläpitoon, jäsenmaksujen laskutukseen sekä jäsenviestintään.

Sensen käyttöönotto on luonut yhdistykselle selkeää kustannussäästöä. "Ennen Senseen siirtymistä assistentti teki paljon käsityötä. Jäsenet kirjattiin käsin rekisteriin ja jäsenlaskut tulostettiin, kuoritettiin ja postitettiin käsin. Nykyisin kaikki tämä tapahtuu automaattisesti. Suuri osa jäsenistä siirtyy rekisteriin suoraan sähköisen liittymislomakkeen kautta. Laskutus taas hoituu Sensen ja Senseen kytketyn Netvisor-taloushallintojärjestelmän kautta", Vuollo kertoo.

Sensen toimintojen lisäksi Migreeniyhdistys palvelee jäsenistöään digitaalisesti Facebookissa, Instagramissa, verkkosivuillaan ja sähköpostitse. Erityisesti Facebook toimii yhdistyksen tiedonjaon ja vertaistoiminnan alustana. Sosiaali- ja terveysalan alle neurologisten sairausten potilasjärjestöihin sijoittuvan Migreeniyhdistyksen toimintaa rahoittaa Raha-automaattiyhdistys (RAY). Digitaalisten ympäristöjen kasvanut rooli näkyy myös yhdistyksen toimintasuunnitelmassa: yhdistys on hakenut RAY:ltä projektirahoitusta nettikuntoutusryhmän ylläpitämiseksi verkossa.

"Tunnistamme yhdistyksessä, että palveluiden ja erityisesti potilasjärjestöjen vertaistoiminnan tulevaisuus on verkossa. Siten on hyvinkin mahdollista, että vielä tulevaisuudessa tarvitsemme integraatioita käytössä olevan rekisterijärjestelmän ja toisen palvelun välille", toteaa Vuollo.

Avoine Sense antaa näille muutoksille hyvät mahdollisuudet: Sensen toimivat rajapinnat mahdollistavat integroitavuuden muihin järjestelmiin ja mukautus on käyttöönottoprojektin jälkeenkin helppoa.