Digitalisaatio järjestöissä

7.4.2017 13:15

Allergia- ja astmaliitto tarjoaa jäsenilleen tietoa ja tukea Sense-mobiilisovelluksella

Allergia- ja astmaliitto haluaa tarjota jäsenilleen kohdennettua ajantasaista tietoa sairauksista ja he päättivät lähteä kanssamme suunnittelemaan tähän tarkoitukseen Sense-mobiilisovellusta.  

Mobiilisovellus on nykyaikainen ja tehokas tapa tarjota jäsenille ja muille järjestön ystäville henkilökohtaista palvelua ja viestintää. Mobiilisovellus täydentää järjestön verkkosivuja, joilla on edelleen hyvin tärkeä rooli tiedon kotina.

Kohdennettua viestintää ja apua sairauden kanssa elämiseen

Sovelluksen avulla Allergia- ja astmaliitto pystyy tarjoamaan jäsenilleen personoitua viestintää sekä tukemaan jäseniänsä sairauden tai allergian kanssa elämisessä.

Sairausryhmiä on niin paljon erilaisia, että haasteena on ollut se millaisia viestejä kukakin saa. Jatkossa pystymme sovelluksen avulla kohdentamaan viestejä siten, että esimerkiksi pähkinä-allergikoille laitetaan tietoa juuri siihen kyseiseen allergiaan liittyen”, Allergia- ja astmaliiton aluesuunnittelija Anu Sauliala kertoo.

Sovelluksella jäsenet voivat myös seurata oman sairautensa tilannetta ja merkitä esimerkiksi päiväkirjamaisesti ylös allergiaoireidensa määrää siitepölykaudella. Sovellukseen kerättyjä tietoja voi hyödyntää esimerkiksi lääkärissä ja katsoa vaikka milloin on ollut pahin kausi allergian kanssa.

Mobiilisovelluksessa vähemmän on enemmän

Mobiilisovelluksen tarkoitus on ensisijaisesti palvella liiton tarpeita ja tavoitteita, mutta on yhtä tärkeää että jäsen kokee sovelluksen helppokäyttöiseksi ja tarpeelliseksi. Aluksi onkin hyvä selvittää mitä jäsenet oikeasti odottavat liitolta ja mitkä näistä tarpeista olisi järkevää täyttää mobiilisovelluksella.

Mobiilisovellus on parhaimmillaan, kun siihen saadaan tuotua mahdollisimman yksinkertaisesti järjestön terävimmät kärjet palveluista ja viestinnästä. Esimerkiksi sähköinen jäsenkortti on vain yksi pieni osa sitä, mitä järjestön mobiilisovellus voi ja mitä sen pitäisi olla. Sovelluksen avulla voi myös liittyä jäseneksi, ottaa järjestöön yhteyttä, saada hyödyllistä tietoa ja kutsuja järjestön tapahtumiin.

Automaattiset päivitykset ja vaivaton tunnistautuminen

Mobiilisovellukseen kirjautuminen on tehty hyvin helpoksi, joten jäsenelle voidaan tarjota oikeasti henkilökohtaista palvelua ilman vaivalloista tunnistautumista. Sovellukseen voidaan tuoda esimerkiksi verkkosivuilta vain ne uutiset ja ajankohtaiset tiedot, joista jäsen on itse kertonut olevansa kiinnostunut. Lisäksi sovellus pysyy ajan tasalla automaattisesti ilman käyttäjän tekemiä päivityksiä.

Olemme hyödyntäneet mobiilisovellusten kehityksessä uusimpia mahdollisia teknologioita ja tehneet alustavalinnat pitäen silmällä tulevaisuutta ja sitä, mihin suuntaan mobiilisovellukset ja -laitteet jatkossa todennäköisesti menevät.

Liitolle räätälöity kokonaisuus

Allergia- ja astmaliiton projektissa rakensimme hyvin aikaisessa vaiheessa mobiilisovelluksen kokeiluversion, jota liitto on päässyt testaamaan. Kokeiluversion avulla sovelluksen kehittämisen etuna on se että ominaisuuksien toimivuus puhelimessa nähdään heti.

Monipuolinenkin sovellus pystytään ottamaan käyttöön edullisesti ja nopeasti, sillä olemme kehittäneet valmiiksi paljon erilaisia toiminnallisuuksia, joiden avulla uusi sovellus saadaan helposti kasattua. Usein liitoilla on myös joitakin omia erikoistarpeita, jolloin räätälöimme sovelluksen ominaisuudet vastaamaan juuri niihin.

Allergia- ja astmaliitto on kevään aikana ottamassa käyttöönsä myös Sense-jäsenrekisterin, jolloin mobiilisovellus ja jäsenrekisteri saadaan pelaamaan näppärästi yhdessä. Tällöin voidaan luoda esimerkiksi suora polku jäsenen omien yhteystietojen päivittämiseen. Lisäksi Sense-rekisterin ja -mobiilisovelluksen yhteiskäyttö mahdollistaa erilaiset automaattiset tapahtumasarjat; kun esimerkiksi jäsenen postiosoite muutetaan rekisteriin, jäsenen kännykkään ilmestyy viesti, jossa onnitellaan muutosta tai kerrotaan vaikkapa uuden asuinpaikan ilmanlaadusta ja sen mahdollisesti aiheuttamista oireista allergiselle jäsenelle.

Kuva: Flickr - Rory MacLeo

Haluaisitko kuulla lisää Sense-mobiilisovelluksesta? Ota meihin rohkeasti yhteyttä: https://www.avoine.fi/ota-yhteytta/